Duurzaam wordt een steeds belangrijker thema in het hedendaagse leven. Waar we volop bezig zijn met het verduurzamen van onze woningen, zien we ook dat er op allerlei andere vlakken flink wordt gewerkt om de uitstoot van CO2 te reduceren. Eén van de branches waar nog veel winst te behalen valt, is de kleding- en ook tassen industrie. Wel zien we dat steeds meer toonaangevende merken een statement hebben gemaakt en de productie hebben verplaatst naar andere landen, waarin de omstandigheden voor mens, dier en milieu beter zijn, maar het is nog altijd aan de consument om een keuze te maken. Mede daarom willen we je in dit artikel wat nadere toelichting geven waarom het verstandig is te kiezen voor duurzame kleding en ook tassen.

Milieuvriendelijke materialen

Ga je binnenkort op vakantie en wil je graag een nieuw heuptasje kopen, dan is het verstandig goed te kijken naar het materiaal waarvan deze is gemaakt. Duurzame tassen worden namelijk gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals gerecycled plastic, biologisch katoen of bamboe. Deze materialen hebben een veel lagere impact op het milieu dan traditionele materialen. Door te kiezen voor een duurzame tas, die dus is gemaakt van milieuvriendelijke materialen, draag je bij aan het verminderen van het afval, doordat er minder nieuwe materialen hoeven te worden gebruikt of de winning ervan minder belastend is voor het milieu.

Lange levensduur

Duurzaam betekent niet alleen een lagere impact op het milieu, maar op de langere termijn ook een betere investering voor je portemonnee. Wanneer je kiest voor kwalitatief hoogwaardige materialen, zul je merken dat deze ook veel langer meegaan, dan wanneer je kiest voor tassen die zijn gemaakt van goedkope materialen. Zo hoef je dus veel minder snel een nieuwe tas te kopen, waardoor je ook direct bijdraagt aan een schoner milieu doordat je minder afval produceert, maar ben je ook goedkoper uit. Kijk daarom eens online naar het tassen merk Shabbies Amsterdam voor een te gekke tas. Deze tassen kenmerken zich doordat ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en daardoor een lange levensduur hebben. Daarnaast zijn ze ook een absolute toevoeging aan je outfit en hebben ze een praktische indeling, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei verschillende gelegenheden.

Positieve impact op eerlijke productie

Bij duurzaam denken we vaak direct aan de materialen van een product. Toch is dit niet het geval. Naast de voordelen voor het milieu hebben duurzame tassen ook vaak een positieve impact op eerlijke productie. Veel duurzame merken werken namelijk samen met lokale producenten en bieden goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen. Door te kiezen voor een duurzame tas, steun je dus ook de mensen die deze tassen produceren en draag je bij aan een betere wereld. Het is dus vanuit verschillende perspectieven absoluut iets om over na te denken. Sterker nog, de kans dat er over een aantal jaren alleen nog maar duurzame kleding en tassen zullen worden geproduceerd, is vrij groot. Natuurlijk zullen er ook altijd merken zijn die zich richten op het lagere segment, maar de productie zoals we deze tot jaren geleden kende, zal steeds verder verdwijnen en dat is ook maar goed ook als je het ons vraagt.