Tijdens de herfst- en wintermaanden is het belangrijk om zoveel mogelijk warme gerechten te eten. Dit maakt het makkelijker voor je lichaam om je warm te houden. Denk aan een lekker kommetje havermout in de ochtend en een soepje in de avond! Hierbij dus een recept voor een simpele en toch lekkere broccolisoep die goed is te combineren met een stokbroodje uit de oven.

Weetje: broccoli zit boordevol plantaardige eiwitten en antioxidanten en is dus mega gezond. Lekker dit soepje maken dus!

Ingredienten vegan broccoli soep:

  • 1 broccoli
  • 1 aardappel
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groente bouillon blokje
  • handje verse basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze vegan broccoli soep:

  1. Pers de knoflook in een pan samen met de fijngesneden ui en bak het in een beetje kokos- of olijfolie gedurende ongeveer 2 minuten.
  2. Snijd de broccoli, aardappel en wortel in kleine stukjes. Doe dit bij de ui en knoflook in de pan.
  3. Kook 500ml water en mix dit met het bouillonblokje totdat deze is opgelost. Giet het mengsel dan bij de groente in de pan.
  4. Doe de deksel op de pan en laat de groente koken gedurende ongeveer 10-20 minuten (tot de groente en aardappel zacht zijn).
  5. Voeg de verse basilicum toe.
  6. Mix de soep met een staafmixer tot een romige consistentie. Als de soep te dik is, doe?er dan meer water bij.
  7. Doe er naar smaak nog wat peper en zout bij.
  8. De broccoli soep is klaar. Eetsmakelijk!