Als er een groente is die zich super groente mag noemen dan is het toch wel broccoli, dat groenten als bleekselderij, spinazie en boerenkool de loef afsteekt. Er zijn mensen die zeggen dat broccoli levens kan redden, zoveel positieve effecten heeft broccoli namelijk op je lichaam en dus je gezondheid.

Ook minder kans op depressies en angst

Houd je vast. Broccoli is goed voor je hart, je ogen en werkt preventief tegen kanker. Met broccoli houd je bovendien de cholesterol laag. Ook de bacteriën in je darmen blijven gezond en broccoli versterkt ook het immuunsysteem. Hoewel niet bewezen, hebben heel veel mensen ook in geestelijk opzicht baat bij het eten van broccoli. Het zorgt namelijk dat er minder kans is op depressie en angst.

Eet groenten wel altijd gevarieerd

Het is en blijft overigens zo dat je groenten gevarieerd eet. Elke dag broccoli is niet de oplossing. Het regelmatig eten van broccoli kan de kans op hart- en vaatziekten reduceren zoals dit ook geldt voor de kans op darmkanker en diabetes type 2. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de groente vol zit met antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels. Broccoli biedt weinig calorieën en op 100 gram van deze groente heb je 4,1 gram vezels. En iedereen weet waar die goed voor zijn. Ook aan vitamine C heeft broccoli geen gebrek. Dat geldt eveneens voor ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium.

Snijd niet teveel in de stronk, ook die is namelijk prima eetbaar

Het mooie is dat je broccoli heel het jaar door kunt krijgen. De groente uit Nederland is beschikbaar van juni tot en met de maand september. Net als bloemkool, spruitjes en boerenkool behoort broccoli tot de kruisbloemenfamilie. Je kunt broccoli overigens best een aantal dagen buiten de koelkast bewaren. Het is echter verstandiger de koelkast wel te gebruiken. Voor je het eet, was je wel altijd even de broccoli. Het bereiden van broccoli is niet moeilijk. Je snijdt de roosjes van de broccoli maar voorkomt echter wel dat je teveel van de stronk snijdt, want ook de stronk is prima te eten. Je eet broccoli vaak gestoomd of gekookt en probeer wel te zorgen dat de groente steeds knapperig blijft. Dan namelijk, zijn ze extra lekker. Broccoli is ook rauw prima eetbaar.