Als je jouw interieur wilt vernieuwen en natuurlijke elementen wilt toevoegen dan kun je naast diverse planten kiezen voor steigerplanken. De toepassingen van deze populaire planken lopen zeer uiteen. Je maakt er bijvoorbeeld de mooiste meubels mee, voor zowel binnen als buitenshuis. Je kunt er praktisch alles mee maken wat je wilt.

Hieronder beantwoorden we veelgestelde vragen over steigerplanken en geven we je tips over je eigen meubels maken.

Veelgestelde vragen over steigerplanken

Zoals de naam al doet vermoeden zijn gebruikte planken gebruikt. De robuuste uitstraling en specifieke grijze kleur komt hierdoor. Nieuwe planken zijn geler en komen direct uit de fabriek. En vintage planken zijn nieuw maar geverfd, om dezelfde kleur te krijgen als gebruikte planken.

De hoekjes zijn afgezaagd van een gebande plank en het is voorzien van een stuk ijzer aan het uiteinde. Dit voorkomt dat de steigergebruiker door de plank zakt als deze scheurt. Gekramd betekent dat een stuk ijzer met krammetjes in de plank is geslagen. Ook dit helpt tegen het scheuren.

Om er meubels van te maken is het van belang dat je de planken laat drogen. Dit om vervormingen te voorkomen.

Meestal wordt twee tot drie weken droogtijd geadviseerd. Dit hangt af van de vochtigheid van de planken en de plek waar ze gedroogd worden. Als de planken tijdens het vervoeren helemaal doorweekt worden is een droogtijd van zeven tot tien weken vaak noodzakelijk.

Qua bewerking raden we je aan om de planken licht af te schuren en in te smeren met wasolie, dit zorgt voor extra bescherming.

Een zitplek voor buiten

Ben je tevreden over de binnenkant van je woning maar is een zitplek voor buiten erbij ingeschoten? Tijdens lange zomerdagen is het erg fijn om ‘s avonds in de tuin te kunnen zitten. Heerlijk met een drankje bij de vuurkorf. En hoe fijn is het als je dan een eigen tuinset van steigerhout hebt? Door een paar fijne kussens toe te voegen creëer jij een zitplek waar je heerlijk tot rust komt. Het is echt heel eenvoudig om je eigen meubels te maken!

Salontafel, de ster in je woonkamer!

Een multi-inzetbaar meubelstuk is de salontafel. Ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in diverse hippe uitvoeringen en dessins. Bedenk eens hoeveel plezier je zult hebben van je eigen gemaakte salontafel. Je hebt de keuze uit diverse varianten steigerhout: gekleurd, behandeld of onbehandeld. Zo kun je de tafel eenvoudig helemaal eigen maken. Klaar met je geliefde project? Voorzie het meubelstuk dan van een verflaag in jouw favoriete kleur. Zo krijg je een uniek item.

Lees ook: Zijn betonpoeren duurzaam