Inhoudsopgave Hide
  1. Squats
  2. De plank
  3. Yoga

Sinds de coronatijd zijn veel mensen er gewend aan geraakt om thuis te sporten in plaats van naar de sportschool te gaan. Het is helemaal niet zo gek dat dit nu nog steeds erg populair is. Thuis sporten scheelt immers een hoop geld en je kunt sporten wanneer je maar wil. Je hebt niets te maken met de openingstijden van de sportscholen. Daarnaast heb je thuis alle privacy om rustig te sporten. Om goed thuis te kunnen sporten, zijn er wel een aantal materialen die je nodig hebt. Ook is het belangrijk dat je de juiste oefeningen doet om jouw doelen te behalen. In dit artikel geven we je een aantal goede oefeningen mee en wat je hiervoor nodig hebt!

Squats

Squats zijn een erg effectieve oefening en zijn vooral bij vrouwen erg populair Je krijgt hier gespierde benen en billen van. Om deze oefening te doen, buig jij je benen negentig graden alsof je van plan bent te gaan zitten. Vervolgens duw jij je billen naar achteren, je borst naar voren, houd jij je schouders laag druk jij je hakken stevig op de grond en kom je na een paar seconden weer omhoog. Om deze oefening wat lastiger en effectiever te maken, zijn er mensen die hem doen terwijl ze een barbell vasthouden in iedere hand.

De plank

Planking is ook een populaire oefening om vanuit huis te doen. Met deze oefening train je een hoop verschillende spiergroepen in je lichaam en je hoeft hem eigenlijk maar iedere dag een paar minuten te doen. Het wordt steeds makkelijker om de oefening langer vol te houden, hoe vaker je hem uitvoert. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is je lichaam gestrekt houden op je ellebogen en voeten. Deze oefening helpt bij het hebben en houden van een mooie, rechte houding en is vooral erg goed voor je core.

Yoga

Yoga is een sport die steeds geliefder is geworden, vooral toen mensen veel vanuit huis werkten. Het is een goede manier om tussen je werk door je hoofd even leeg te maken en goed te ontspannen. Voor yoga heb je natuurlijk wel een aantal materialen nodig, maar die kun je eigenlijk in iedere sportwinkel vinden. Denk bijvoorbeeld aan fitnessballen, yoga matten, yoga blokken en foamrollers. Yoga is een sport die geschikt is voor iedereen, aangezien je het op veel verschillende manieren kunt uitvoeren. Je traint er zowel je lichaam als geest mee en het zorgt voor veel ontspanning. Het kan je helpen veel beter met stress om te gaan. Met yoga kun je er voor zorgen dat jouw spieren een stuk soepeler worden, maar hiervoor moet je de sport wel regelmatig beoefenen.