Ervaar jij regelmatig stress? Een beetje stress zorgt ervoor dat je goed oplet en snel reageert in situaties. Maar stress van werk, sociale media of van mensen om je heen heeft een negatieve effect op je gezondheid. In dit artikel ontdek je tips om stress te verminderen zodat je even uit het hectische leven kunt stappen. 

Probeer meer te ontspannen

Doe oefeningen om te ontspannen. Probeer elke dag minstens 30 minuten te bewegen. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid. Bedenk welke activiteit je energie geeft en voer dit uit. Maak een dagelijkse wandeling of start met een workout. Door elke dag te bewegen voel je je fysiek beter en ervaar je minder stress.

Zorg voor een vaste routine

Mensen met een vaste routine ervaren die minder stress ervaren hebben een houvast in het leven. Neem eens de tijd om een routine op te stellen. Ga op tijd naar bed en sta op tijd op. Zorg dat je wat te doen hebt op een dag. Eet daarnaast op dezelfde tijd en sla geen maaltijden over.

Ga met jezelf in gesprek

Zeg tegen jezelf waar je mee zit. Wees niet te streng voor jezelf en schrijf je problemen op die je normaal niet tegen een ander zegt. Kom achter de oorzaak van stress en spreek met jezelf af wanneer je aan het probleem denkt. Zeg tegen jezelf als je weer begint met stressen: dat mag straks pas.

Zorg goed voor jezelf

Je moet naast veel bewegen ook goed eten en drinken. Leef een gezonde en comfortabele leefstijl door te letten op je voeding. Kies voor vers fruit, lekkere gezonde maaltijden en drink minimaal twee liter water per dag. Zo wordt een gezond leefstijl geen last, maar een must. Neem daarnaast de tijd voor een goede nachtrust of dutjes overdag. Een goede nachtrust helpt je om stressloos de dag door te komen. Beter slapen komt dan vanzelf!

Go with the flow

Een volledig stressloos leven lijden klinkt te mooi om waar te zijn. Leer met stress om te gaan door niet te lang met de situatie in je hoofd te piekeren. Door te blijven malen in je hoofd kom je in een vicieuze cirkel terecht, waardoor je problemen groter en groter worden. Schrijf de stressvolle situatie op en wat je ervan hebt geleerd. Door het probleem op te schrijven weet je voor de volgende keer hoe je met stress omgaat.