Wanneer je bezig bent je huis te verbouwen of wanneer je net een nieuw huis hebt, dan kom je op een punt dat je een aantal grote knopen door zult moeten hakken. Welke kleuren wil je op de muur, wat voor soort meubels wil je, welke gordijnen ga je kopen? Een ander struikelblok kan de keuze voor de vloer zijn. Er zijn ontzettend veel materialen, kleuren en prints die je kunt kiezen als vloerbedekking. Om de keuze wat te vergemakkelijken, heb ik verschillende soorten vloeren op een rijtje te zetten.

Laminaat

Laminaat is een goede keuze als een houten vloer geen optie is. Laminaat geeft toch een houten look, maar is een stuk makkelijker in onderhoud. Laminaat kun je gemakkelijk dweilen met weinig water, de stof trekt niet in de vloer en deze vloer is ‘verhuisbaar’. Wel hoor je op een laminaatvloer voetstappen net wat harder dan op andere vloersoorten.

PVC vloeren

Een PVC vloer is erg zacht, dus hierop hoor je nauwelijks voetstappen. De voordelen van een PVC vloer zijn dat deze slijtvast, steviger, makkelijk in onderhoud en vaak ook goedkoper is. Ook bij deze vloer kunnen stof en bacteriën niet in de vloer trekken, wat ervoor zorgt dat het een anti-allergische vloer is. Een PVC vloer moet een vlakke ondergrond hebben en bij voorkeur gelegd worden door een professional.

Tapijt

Tapijt geeft je kamer in een keer een warme uitstraling. Tapijt zorgt voor een behaaglijke sfeer en is natuurlijk erg zacht om op te lopen. Het aanbod in tapijt is enorm, waardoor je altijd een kleur of dessin kunt vinden wat bij jouw inrichting past. Tapijt is redelijk makkelijk schoon te houden en houdt warmte goed vast. Wanneer je een stofallergie hebt, dan is tapijt niet de beste oplossing. Stof kan in de vloer trekken, waardoor je er erg veel last van zult krijgen.

Linoleum

Linoleum is een duurzame vloer, gemaakt van natuurlijke materialen. Toch heeft deze vloer een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Een linoleum vloer gaat erg lang mee en is net als PVC een stille vloer. Ook in linoleum zijn er erg veel varianten te verkrijgen, dus zeker een tip als je op zoek bent naar ‘iets anders’. Net als bij de eerste twee vloeren, kan vuil en stof niet in deze vloer trekken.