Groningen word met de dag biologischer. Middels een heuse pilot is Groentebuur bezig om biologische groente pakketten aan te bieden in de stad Groningen. Omdat wij natuurlijk erg benieuwd waren naar het concept mochten wij een pakket reviewen. Super leuk natuurlijk!

‘Samen maken we biologisch eten betaalbaar’

Is de slogan van Groentebuur. Groentebuur vind bewust eten belangrijk. Daarom besloten ze om zelf biologisch te gaan eten maar ook pakketten samen te gaan stellen voor anderen. Alles voor een betaalbare prijs. Omdat ze rechtstreeks inkopen bij de boeren zelf weten ze precies hoe de groentes verbouwd zijn. Een must voor wie biologische eten aanbiedt aan anderen.

Hoe werkt het groentepakket?

Het leuke aan dit concept is dat je wekelijks kan kiezen uit 4 groentepakketten en dat ze op Facebook een update plaatsen over de inhoud van de pakketten. Je weet dus elke week precies welke groentes je kan bestellen en besluit per week of je wat koopt of niet. Daarnaast kan je kiezen of je het pakket zelf ophaalt (= 1 euro korting) of laat bezorgen. Elke vrijdag worden de pakketten tussen 13:00 en 17:00 uur thuis bezorgd.

Momenteel kan je kiezen uit 4 pakketten:

Groente Only: een pakket met alleen groentes.
Aardappeleters: een pakket met zowel aardappelen als groentes.
Groente & Fruit: een pakket met zowel groente als fruit.
Kon Minder: een pakket dat is afgestemd op de eetlust van studenten /alleenwonenden en/ of kleine eters.

Leuk om te weten:

Voor 2,25 euro bestel je een kilo peren erbij.
Hoe meer mensen bestellen hoe voordeliger het wordt. Bestel je 2 pakketten op 1 adres dan betaal je slechts 7 euro in plaats van 8 euro.
Als je zelf je pakket ophaalt dan krijg je 1 euro korting.
Ook buiten Groningen kan je gebruik maken van Groentebuur! Mail voor de mogelijkheden.

Wat zat er in ons pakket?
Ins ons pakket zat het volgende:

1 rode kool
4 appels
500 gram biologische naturel zuurkool
500 gram witlof
500 gram uien
500 gram aardpeer
Alle pakketten kosten 8 euro per stuk met uitzondering van de Kon Minder. Deze kost 6 euro.

Wij zijn erg blij met dit biologische concept en hopen dat het zich straks steeds verder gaat uitbreiden met bijvoorbeeld ook biologische dranken.