Bamboe kleding is sterk in opmars, waarmee dit materiaal nog maar weer eens slaat zien echt van alle markten thuis te zijn. Met het dragen van bamboe kleding help je de belasting op het milieu te verkleinen. Bamboe namelijk, belast het milieu liefst 80 procent minder dan bijvoorbeeld katoen dat doet. Aan het dragen van kleding van bamboe kleven echter nog heel erg veel meer voordelen.

Kleding van bamboe voelt altijd heerlijk soepel aan

Vooropgesteld; door de ronde vorm van bamboevezels voelt kleding van bamboe altijd erg soepel aan. Bovendien is het een zegen voor je huid en een echte aanrader als je een gevoelige huid hebt of te maken hebt met allergieën, bamboe is hypoallergeen namelijk. Opvallend hoog is ook het thermo comfort van bamboe kleding. In de zomermaanden geeft het je de zo nodige verkoeling en in de winter is het warmer afgezet tegen katoen. Dat heeft te maken met de open structuur van de vezels van bamboe.

Filtert vrijwel alle schadelijke Uv-straling

Bamboe is in staat liefst 98 procent van de schadelijke Uv-straling te filteren. Daarnaast zijn de vezels van bamboe erg sterk en dus heeft de kleding een zeer lange levensduur. Bamboe kreukt niet en is antistatisch en ook vormvast. De kleding van bamboe wordt ook wel no-sweat genoemd. Het materiaal is sterk vocht absorberend en laat zweet verdampen. Om het rijtje met voordelen nog verder te vergroten melden we dat bamboe kleding altijd een perfecte pasvorm heeft. Mensen die een hekel hebben aan het strijken van kleding zijn ook al bijzonder blij met kleding van bamboe. In vrijwel alle gevallen komt de kleding namelijk kreukvrij uit de wasmachine en is strijken volstrekt overbodig.

Er komen steeds meer hippe kledingstukken van bamboe op de markt

Ondertussen komen er meer en meer kledingstukken van bamboe op de markt. Nu al kun je kiezen voor producten als ondergoed, boxershorts, T-shirts, singlets, face masks, sokken, seamless ondergoed, tops en BH’s. De producenten van de beste bamboe kleding maken uiteraard alleen gebruik van bamboe dat komt van FSC gecertificeerde plantages. De kledingstukken bevatten geen schadelijke stoffen die slecht zijn voor mens en milieu. Het mes snijdt dus aan verschillende kanten als je kiest voor bamboe kleding. Er is dan ook geen enkele reden om niet te kiezen voor dergelijke milieuvriendelijke kleding. Met de opkomst van bamboe kleding wordt ook duidelijk dat duurzaamheid niet alleen over voeding gaat.