Wij vrouwen hebben vaak wat meer nodig voor het sporten dan de mannen. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de kleding, net zoals is het dagelijks leven wordt door vrouwen meer tijd en aandacht besteed aan de sportkleding. Om goed voorbereid te zijn als je weer van plan bent om te gaan sporten heb je hier een lijst met een aantal kledingstukken die handig zijn om in de kast te hebben als je gaat beginnen met sporten.

Sport bh

We beginnen bij het belangrijkste en dat is een sport bh. Sport bh’s zijn belangrijk om zo veel mogelijk support te bieden tijdens het sporten. Er is namelijk niks vervelender dan sporten zonder sport bh, daarom is het handig dat je zeker weet dat je een goed passende sport bh hebt. Het is raadzaam om meerdere aan te schaffen zodat je altijd een schoon exemplaar hebt om aan te trekken naar het sporten. Je hebt gelukkig veel verschillende merken en soorten maar een soort die je veel ziet omdat ze extra stevigheid bieden en dus ook extra bescherming is panache sport bh. Door de bredere band dragen veel mensen ze ook zonder een shirt er over heen te hebben. Ideaal voor in de sportschool. 

Sportlegging

Sportleggings zijn erg populair en dat is niet gek, ze zitten heerlijk strak tegen je lichaam dus tijdens het sporten heb je daar helemaal geen last van. Ook houden ze je benen warm in de koudere periodes als je kiest voor de dikkere variant. Ze zijn gemaakt van een stof die ademt en zweet makkelijk afvoert en zo behoudt je lichaam de juiste temperatuur. De strakke pasvorm en het soepele materiaal zorgen ervoor dat je vrij kan bewegen en daardoor is een legging geschikt voor iedere sport. 

Sportschoenen

Iets wat ontzettend belangrijk is zijn goed passende sportschoenen. Je ziet veel mensen sporten op gewoon dagelijkse schoenen maar dat kan voor veel blessures zorgen. Deze schoenen zijn  niet gemaakt voor het sporten en bieden niet het comfort of de demping je nodig hebt als je actief bezig bent, dat kan vervelende blessures veroorzaken. Je hebt steeds meer speciaalzaken die je helpen bij het vinden van de passende schoen bij de sport of sporten die je graag doet. Laat je adviseren door een deskundige op het gebied van schoenen en je gaat merken dat het de moeite en het geld waard is. Passend schoeisel is een must als je weer gaat sporten. 

Extra laagje

Vooral in de wintertijd is het aan te raden om je kleding in laagjes te dragen. Kies bijvoorbeeld voor extra thermokleding die je onder je reguliere sportkleding draagt. En ook belangrijk om na het sporten te zorgen dat je niet te snel afkoelt. Dat kan door middel van een warme jogging broek die je over je sportlegging of korte sport broekje kan trekken of door een dikke trui of sweater. Het is namelijk belangrijk dat je spieren niet te snel afkoelen anders heb je meer last van spierpijn en verzuringen en dat wil je zo veel mogelijk voorkomen.