Inhoudsopgave Hide
  1. Geen tijd
  2. Krap budget

We willen allemaal gezond en fit blijven. Toch is het voor veel mensen lastig om de gewoonte te bouwen om wekelijks een aantal keren te sporten. Hiervoor hebben we bovendien allemaal redenen voor. Het leven is druk en er zitten te weinig uren in een dag. Bovendien wordt het leven zo duur, sportschool abonnement kan daar nu echt niet bij! Nu zal ik niet de eerste zijn die je verteld dat je aan een halfuurtje genoeg kunt hebben en sporten geen geld hoeft te kosten. Laat me je uitleggen hoe je toch kunt sporten binnen de beperkte uren en euro’s.

Geen tijd

Ik durf wel te wedden dat je wekelijks een aantal uur voor de tv hangt. Je hoeft maar 2 afleveringen van Netflix over te slaan en je hebt genoeg tijd om twee keer per week een half uurtje te sporten. Spreek met iemand een tijdstip af waarop jullie beiden een half uurtje vrij kunnen maken om te sporten. Zo heb je iemand die je verantwoordelijk houdt. Na een maand op een vast tijdstip te gaan sporten, zul je zien dat het onderdeel wordt van je routine. Hierdoor zal het makkelijker worden om het vol te houden, misschien merk je zelfs dat het gek voelt als je een keer moet overslaan… Lekker bezig!

Krap budget

Je hebt net gekeken naar waar je kunt bezuinigen, maandelijkse kosten schrappen is heel efficiënt als het gaat om geld besparen. Gelukkig zijn er een aantal sporten die je gewoon buiten, gratis en voor niks, kunt uitvoeren. Je hebt wel gelijk dat je misschien een goede outfit nodig hebt en je niet in je jeans wil sporten. Maar dit is een eenmalige investering waar je een lange tijd mee door kunt, die bovendien niet heel veel hoeft te kosten! Om het je makkelijk te maken geef ik je drie voorbeelden van sporten die je gratis kunt beoefenen:

  • Buiten fitness: Je ziet steeds vaker dat een wijk een buiten fitness plaats heeft. Hier kun je machines vinden die je in een sportschool ook tegenkomt, enkel zonder losse onderdelen. Dit is een prima manier om je half uurtje sporten met een half uurtje buiten zijn te combineren!
  • Hardlopen: Hardlopen is een sport dat super goed voor je is. Het is echter wel belangrijk om dit op te bouwen. Als je in een keer veel gaat hardlopen dan kan het voorkomen dat je je lichaam overbelast en je je nieuwe gewoonte op termijn weer opnieuw moet aanleren. Wil je beginnen met hardlopen? Dan is het essentieel dat je goede hardloopschoenen koopt. Hiermee wordt de impact op je lichaam gedempt. Heb je goede schoenen? Dan kun je hier hardloopkleding bij kopen, dit is functionele kleding waar je ook je telefoon, water en sleutels in kwijt kunt.
  • Fietsen: Ik durf te wedden dat je wel een fiets ergens hebt staan, die kosten zijn dus al gemaakt! Fietsen is een leuke manier van sporten waarmee je mooie stukken van Nederland kunt ontdekken. Fietsen is een van de beste sporten als je wil beginnen met sporten en afvallen. De impact op je lichaam is minimaal en je bent lekker buiten in de frisse lucht!