Met stijgende energie- en gasprijzen gaan veel mensen op zoek naar goedkopere alternatieven om hun woning warm te krijgen. Met infrarood panelen verwarm je verschillende objecten in je woonkamer, waaronder de vloer, wanden, meubels, maar ook jezelf of je dieren profiteren van de warmte die van deze panelen afkomt. Infrarood panelen kun je vergelijken met de zonnestralen die zomers je kamers binnenkomen. Je kunt onbeperkt in een ruimte met infrarood panelen verblijven en zult hieraan geen schadelijke gevolgen oplopen. Je huid zal niet verbranden en evenmin zal er verkleuring optreden aan meubels, zoals met de zon wel het geval is. De panelen verwarmen objecten in je kamers, wat vervolgens weer verder de kamer in wordt uitgestraald. Geleidelijk aan wordt je hele woning aangenaam opgewarmd.

Verwarming door infrarood panelen

Opwarming van je woonkamers duurt iets langer dan wat je van convector verwarming mag verwachten. Daarentegen verspreidt de warmte zich wel gelijk over een groter oppervlak en zal de warmte aangenaam aanvoelen. Wanneer je wel direct van warmte wilt genieten, dan kun je het paneel met een specifieke intentie richten. Infrarood panelen stralen infraroodstraling uit, die eveneens door een elektrische kachel wordt uitgestraald. Deze straling is veilig in gebruik en biedt diverse positieve voordelen. Eén daarvan is dat er geleidelijk warmte door wordt gegenereerd, wat kan worden ingezet voor het verwarmen van je woning. Je hoeft hierdoor minder vaak de centrale verwarming aan, waardoor je bespaart op duurdere gasrekeningen.

Het voordeel van infrarood panelen

Cozycool heeft een ruim assortiment aan infrarood panelen, waaruit je een keuze kunt maken. Het mooie aan een infrarood paneel is dat deze in diverse uitvoeringen worden aangeboden. Infrarood panelen worden steeds vaker gebruikt voor het opwarmen van woningen, bedrijfsruimtes, of andere gebouwen mee op te warmen. Doordat directe straling warmte afgeeft op objecten en mensen in een ruimte, ontstaat een geleidelijke opwarming van de ruimte zonder dat hiervoor veel energie nodig is. Het is zelfs energiezuiniger dan conventionele verwarming en wint daardoor aan populariteit. Infraroodpanelen zijn eenvoudig te installeren en naast warmte kun je rekenen op nog andere voordelen. Zo neemt het risico op stof- of allergieën af, doordat er geen lucht wordt gecirculeerd. Bovendien is elke ruimte eenvoudig te decoreren met deze alternatieve vorm van verwarming.

Decoratieve warmtewinning

Het mooie aan infrarood panelen is dat deze niet direct als verwarming zijn te herkennen. Als je niet bekend bent met deze alternatieve vorm van verwarming, lijkt het alsnog je enkel fraaie kunstwerken aan de wand hebt hangen of andere decoratieve objecten hebt geplaatst. Je kunt immers mooie afbeeldingen op het infrarood paneel laten afspelen, waardoor het verwarmingselement ook nog eens een optimaal decoratieve functie heeft. Het is zelfs mogelijk om bij Cozycool een op maat gemaakt infraroodpaneel te laten maken, waarbij een eigen afbeelding in het frame wordt geplaatst. Uiteraard zijn er ook tal van fraaie bestaand afbeeldingen waaruit een keuze kan worden gemaakt.  Je kunt je afbeelding eenvoudig uploaden en op maat in het infrarood frame laten plaatsen. Zo past een gepersonaliseerd kunstwerk naadloos in elk interieur en ben je voorzien van voordelige warmte tijdens koudere winterdagen.