Een boomstamtafel is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een boomstamtafel is een tafel van massief hout waarbij het tafelblad in zijn geheel is gemaakt van één boomstam. Hout is een materiaal wat we heel vaak toepassen in onze interieurs, om het geheel een natuurlijk en warme uitstraling te geven. Hierdoor is een houten tafel heel populair geworden en past het in alle interieurstijlen. We zagen al veel houten toepassingen in accessoires, maar nu dus ook als volledige meubels. Bovendien past het hout heel goed in onze huidige keuzes op het gebied van duurzaamheid. Interieurtrends die we veelvuldig terug zien komen is het gebruik van natuurlijke producten, minimalistische inrichting en duurzaamheid. Hout is hierbij een tijdloos materiaal, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je boomstamtafel over een aantal jaar nog steeds passend is. 

Iedere boomstamtafel is uniek

De eerste reden waarom je een boomstamtafel zou willen kiezen is door de uniekheid van een tafel. Iedere boomstam is weer anders, waardoor iedere boomstamtafel automatisch uniek is. Er is geen enkele tafel met dezelfde nerven als jouw tafel. Je kunt je tafel aanpassen naar jouw eigen smaak en voorkeuren; de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je de boomstamtafel strak afwerken, of juist de natuurlijke hoeken en rondingen voort laten bestaan. Boomstamtafels worden gemaakt van verschillende soorten bomen, waardoor je verschillende soorten tafels krijgt. Zo zijn er hele robuuste tafels met allerlei groeven en lijnen of juist hele strakke en elegante tafels. Zo is er altijd wel een tafel die bij jou en je interieur past. Het hout zorgt voor de sfeer, warmte en rust in huis. Jij kunt zelf kiezen voor de afwerking en het onderstel. 

Een houten tafel met stalen onderstel

Het gebruik van hout en staal is tijdloos en heel snel heel populair geworden. Je kunt staal in het onderstel verwerken en er hierdoor een strakke en stoere uitstraling aan geven. Deze combinatie past vooral heel goed in een industrieel interieur. Een voordeel van staal als onderstel is dat het staal het eventuele werken van het hout kan opvangen. Hout kan een beetje uitzetten bij warmte, maar het staal vangt dit op. 

Een tafel op maat 

Een boomstamtafel wordt vaak helemaal op maat gemaakt, juist omdat het zo uniek is. Omdat het tafelblad afkomstig is van één boomstam, ben je ook afhankelijk van de hoeveelheid bruikbaar hout. Soms is een deel van de boom onbruikbaar voor een tafel, waardoor er maar een klein blad kan worden gemaakt. De tafel wordt helemaal naar wens gemaakt; van het type hout tot aan de afwerking. Een bekwame meubelmaker kan jou ook het beste adviseren en informeren over bijvoorbeeld het onderhoud van de tafel.