Dit jaar is de industriële look weer helemaal terug en populairder dan ooit! Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat deze vormgeving goed samengaat met andere woonstijlen. Zo kan het stoere uiterlijk helpen om jouw woonkamer en keuken net wat meer sfeer te geven. En waar is een fijne sfeer nou belangrijker dan aan tafel: dé plek voor goede gesprekken met familie en vrienden. Daarom zijn hier aantal tips hoe jij deze trend kan toepassen op je eettafel en eetkamerstoelen.

Gemakkelijk te combineren Industriële eettafels

Zoals gezegd is de eettafel en bijbehorende stoelen zijn een belangrijk onderdeel van de keuken of eetkamer. Bij een aankoop van een van deze meubelstukken is het belangrijk om te kijken welke eigenschappen er horen bij de industriële stijl. De look kenmerkt zich om te beginnen door statige en sprekende designs. Ook gaat het om een combinatie tussen natuurlijke en kunstmatige materialen. Dankzij de mix van tegengestelde materialen zoals MDF en eikenhout krijg je bij industriële eettafels een mooie balans tussen sfeervol en strak.  

Industriële eettafels: in alle vormen en maten

De industriële look past in iedere woonkamer en keuken, doordat binnen deze stijl eigenlijk elke vorm en afmeting wel is toegestaan. Hoewel ronde industriële eetkamertafels momenteel erg populair zijn, omdat ze in een kleinere ruimte passen, kun je ook legio lange tafels vinden die perfect in een ruimer interieur passen. Hou je wel van ronde vormen? Dan kun je voor de trend van het moment kiezen met een ovalen tafel. Maak de tafel af met een paar stoere originele poten en je zult zien dat je met jouw industriële eethoek een trendy statement maakt.

De Industriële eethoek hoeft niet donker te zijn

Voor veel mensen staat industrieel voor het gebruik van warme, donkere kleuren en robuuste onderdelen, maar dat betekent niet dat lichtere kleuren zijn uitgesloten van een industrieel interieur. Juist het contrast tussen lichte en donkere elementen kunnen je eettafel en stoelen er meer uit laten springen. Bovendien laten lichtere onderdelen je eetkamer frisser ogen, waardoor deze beter aansluit bij alle seizoenen. Dus laat je vooral inspireren door de verschillende mogelijkheden.

Kiezen van de juiste industriële eetkamerstoelen

Wanneer het aankomt op de keuze van bijpassende stoelen kun je kiezen voor tafelstoelen met soortgelijke poten als de tafel, waarvan het frame duidelijk zichtbaar is. Maar ook door een vergelijkbare afwerking laat je de eetkamerstoelen goed bij de tafel passen. Om eerlijk te zijn, zolang de tonen van het materiaal goed bij elkaar passen kun je weinig fout doen en zijn de combinaties van verschillende industriële meubels eindeloos.

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!