Op zoek naar een nieuwe slaapplek voor wanneer je gasten ontvangt? Of wil je die ene kamer kunnen ombouwen tot een overnachtingsplaats? Dan is een opklapbed wellicht een goede aankoop. 

Wat is een opklapbed?

Een opklapbed is, zoals de naam al doet vermoeden, een bed dat licht van gewicht is en naar behoefte kan worden opgevouwen. Opklapbedden zijn ideaal voor wie regelmatig gasten over de vloer heeft die blijven slapen, maar tocht weinig ruimte hebben. Of voor mensen die graag minimalistisch leven. Als je op zoek bent naar een opklapbed, moet het comfortabel, duurzaam en compact zijn. Ze moeten ook gemakkelijk te gebruiken zijn met een ongecompliceerde instelling.

Wanneer gebruik je een opklapbed?

Een opklapbed is een zeer betrouwbaar en flexibel meubelstuk dat bijna overal toepasbaar is. Zo kun je kiezen voor een opklapbed in je gastenkamer. Gezien het niet de bedoeling is dat deze ruimte iedere nacht wordt gebruikt door gasten om te slapen kan de keuze voor een opklapbed ervoor zorgen dat je deze kunt opbergen wanneer je het niet nodig hebt. Ook in een kinderkamer geven sommige ouders de voorkeur aan een opklapbed voor hun kinderen omdat ze snel groeien. Pas in hun tienerjaren krijgen ze dan een permanent bed. 

Waarom een opklapbed een waardevolle investering is

Voordelen van een opklapbed

Kan gemakkelijk worden opgeborgen

Dit is misschien wel de belangrijkste reden van zijn populariteit. Een opklapbed kan gemakkelijk onder het bed of achter een kast worden geschoven zonder afbreuk te doen aan de regelmatige beweging in en rond je ruimte. Vandaar dat het vaak de eerste keuze is als logeerbed.

Het is gemakkelijk te vervoeren

Lichtgewicht en duurzaam, een opklapbed kan gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden vervoerd. De bedoeling van het maken van deze opvouwbare bedden was om reizen met een bed gemakkelijk en niet-omslachtig te maken. Daarom zie je vaak dat wandelaars en kampeerders opklapbedden meenemen. Hoewel sommigen beweren dat een futon dezelfde functie vervult, is deze niet zo comfortabel als een opklapbed.

Het is veelzijdig

Als je dacht dat een opklapbed alleen voor een bedframe kan worden gebruikt, heb je het mis. Een dergelijk bed kan in sommige gevallen makkelijk worden omgebouwd tot een bank wat het een uiterst veelzijdig meubelstuk maakt. 

Budgetvriendelijk

Een opklapbed is veel goedkoper dan een standaard bed en bijhorende matras.. De prijsklasse hangt vaak af van het merk, maar over het algemeen is een opklapbed budgetvriendelijk. Dit is de reden waarom het vaak wordt gebruikt in nogal prijsbewuste huishoudens waar ze goed kunnen slapen in de wetenschap dat ze een paar honderd dollar hebben bespaard.