Je weet natuurlijk al lang dat goed slapen ontzettend belangrijk is voor je gezondheid en je mentale welzijn. Maar wist je dat het comfort van je bed ook invloed kan hebben op je dromen? Heb je weleens gehoord van lucide dromen? Dit zijn dromen waarin je je bewust bent dat je droomt en waar je soms zelfs de controle hebt over je droom. Lucide dromen zijn een unieke sensatie en je kunt dit zelf oefenen, maar hier heb je ten eerste wel een comfortabel bed voor nodig. In deze blog duiken we verder in de wereld van lucide dromen en hoe een lekker bed je kan helpen om zo’n droom te ervaren. 

Fysiek comfort voor diepe slaap 

Een comfortabel bed met een goed matras 160×200 en een kwalitatief hoofdkussen zijn de eerste ingrediënten voor een goede nachtrust. Je lichaam moet zich comfortabel en ondersteund voelen, dan pas kan je ontspannen en een echte rusttoestand bereiken. Deze rust heb je nodig voor lucide dromen. Matrassen en kussens die zich aanpassen aan je lichaamsvorm en slaaphouding zorgen dat je lichaam op al de juiste plekken steun krijgt zodat je heerlijk kunt dromen. 

Wees je bewust van je lichaam, je geest en je omgeving 

Lucide dromen geven je een verhoogd bewustzijn, zowel in je droom als in je brein. Als je een comfortabel bed hebt om te slapen, kun je je op een heel fijne manier bewust worden van je lichaam en je geest. Zo kun je rustig en ontspannen in slaap vallen. De kans is dan ook groter, dat je ook tijdens het dromen bewust bent van je omgeving en dus weet dat je in een droom zit, waar je ook daadwerkelijk een bepaalde mate van controle hebt. 

Niet wakker worden: maak je dromen af

Een comfortabele plek om te slapen zorgt dat je minder vaak wakker wordt tijdens het slapen. Dat is zo vervelend als je net in een fijne droom zit en je vervolgens wakker wordt omdat je niet lekker ligt of pijn krijgt aan je nek. Dan wil je het allerliefste verder met je droom, maar dat lukt niet altijd. Je vergeet je droom dan namelijk weer super snel en dan kom je er niet meer terug in. Een ongestoorde nachtrust, zonder onderbrekingen, stimuleert je dromen. 

Meer dan alleen fysiek comfort: ook een fijne plek 

Natuurlijk moet je bed lekker liggen, maar het moet ook een fijne plek zijn om te slapen. Je moet je hier veilig en relaxed voelen, pas dan kan je geest net zo fijn ontspannen als je lichaam. Een geest die in een staat van rust is kan makkelijker dromen, ook lucide dromen. Je mentale welzijn is natuurlijk net zo belangrijk als je lichamelijke comfort, sowieso in het leven, maar ook zeker voor je nachtrust. Mentaal welzijn zorgt voor een ontspannen geest en een ontspannen geest staat sneller open voor lucide dromen. Klinkt hartstikke logisch toch? Zorg daarom dat je helemaal relaxed bent voordat je gaat slapen. Leg die telefoon weg, doe de tv uit en pak er een boekje bij. Dat is pas echt ontspanning!