Als je een grote tuin hebt, wil je hier natuurlijk een zo fijn mogelijke plek van maken. Heb je kinderen rondrennen? Dan is een terras alleen niet goed genoeg. Je kunt er dan erg leuk voor kiezen om een trampoline in de tuin te plaatsen. De keuze voor een trampoline kan echter lastig zijn, omdat er veel verschillende soorten te koop zijn. Kies bijvoorbeeld voor een ingraaf trampoline als je wilt dat de kinderen veilig zijn. Ook kun je kiezen voor een trampoline met veiligheidsnet, als je niet wilt dat de kinderen er af vallen en je hem niet in wilt graven. In dit blog bericht willen we je graag informeren waar je op dient te letten bij het kopen van een trampoline.

Aandachtspunten voor het aanschaffen van een trampoline

Wanneer je een trampoline gaat aanschaffen, zijn er enkele aspecten waar je rekening mee moet houden. Allereerst ga je rekening houden met het aantal personen dat op de trampoline moet kunnen. Hierbij is het maximale draaggewicht van de trampoline belangrijk. Dit verschilt per trampoline en moet daarom zeker meegenomen worden in je overweging. Vervolgens is ook de ruimte die je nodig hebt voor de trampoline van belang. Als je een trampoline neerzet, moet je ervoor zorgen dat er genoeg ruimte omheen beschikbaar is. De beste omgeving hiervoor is gras. Als er iemand van de trampoline afvalt, gaan er geen blessures optreden. Tot slot kun je ook nog bepalen of je een veiligheidsnet wilt plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat je nooit van de trampoline af zult gaan vallen.

Trampoline ingraven of niet?

Een keuze die je hebt is het ingraven van de trampoline. Het voordeel hiervan is dat het springen op de trampoline veiliger wordt. Daarnaast kun je ook erg gemakkelijk op de trampoline komen en hoef je nooit een trappetje te gebruiken. Het nadeel is echter wel dat je de trampoline moet ingraven. Dit kan erg veel werk zijn. Ook is het zo dat je de trampoline niet kunt verplaatsen. Met name in de winter kan het verstandig zijn om de trampoline naar binnen te verplaatsen, zodat hij niet kapot gaat door de vrieskou.

Verschillende soorten trampolines

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soorten trampolines. De bekendste variant is de ronde, maar dit hoeft zeker niet ook jouw keuze te zijn. Je kunt namelijk ook kiezen voor een rechthoekige variant. Deze zie je vaker terug in de professionele sporten. Wil je een beetje van beide? Dan kun je ook een ovale trampoline kiezen. In de meeste gevallen wordt de keuze voor de vorm van de trampoline gemaakt aan de hand van de beschikbare buitenruimte.