Iedereen kent wel het gevoel van een stevige en fijne knuffel. Je voelt je voor een moment enorm gelukkig en veilig. Als je een stevige knuffel krijgt, voelt het alsof alle stress uit je lichaam verdwijnt. Om dit gevoel na te bootsen, kun je ervoor kiezen om onder een verzwaringsdeken te slapen. Een verzwaringsdeken heeft namelijk talloze verschillende voordelen. Een van deze voordelen is dat je door de deken een veel beter nachtrust kunt krijgen. Wil jij een verzwaringsdeken kopen om een betere nachtrust te krijgen? Dan maak je een goede keuze! In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over de gezondheidsvoordelen van een verzwaringsdeken.

Wat is een verzwaringsdeken?

Voordat we je gaan vertellen wat de voordelen van een verzwaringsdeken van Latona Blanket, is het eerst handig om te weten wat een verzwaringsdeken precies is. De deken is eigenlijk niets meer dan een normale deken met extra gewicht. Er worden kleine zakjes met plastic bolletjes toegevoegd om de deken te verzwaren. Vervolgens neemt de verzwaringsdeken een gewicht aan van ongeveer 6 tot 12 kilo. Afhankelijk van je eigen gewicht bepaal je hoeveel gewicht de verwarmingsdeken moet hebben. In de regel wordt gesteld dat de verzwaringsdeken ongeveer 10 tot 20% van je eigen lichaamsgewicht moet zijn voor een optimaal resultaat. Een te zware of te lichte verzwaringsdeken kan te weinig effect geven of verstikkend voelen. 

Een goede nachtrust met een verzwaringsdeken

Een goede nachtrust is voor ieder mens belangrijk. In Nederland is de werkdruk de laatste jaren enorm omhoog gegaan. Hierdoor is ook de kans op een burn-out en stress enorm verhoogd. Een goede nachtrust draagt bij aan het verlagen van stress en de kans op een burn-out. Het is echter niet voor iedereen gemakkelijk om een goede nachtrust te pakken. Een verzwaringsdeken kan hier goed bij helpen. De deken zorgt voor verschillende drukpunten op het lichaam. Hierdoor val je sneller in slaap. Daarnaast is de nachtrust ook beter. De verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je dieper in slaap komt, waardoor je dus een veel betere nachtrust hebt!

Wat is het effect van een verzwaringsdeken?

Zoals je al kon lezen, is een verzwaringsdeken geen normale deken. Door de verzwaring in de deken, wordt er druk uitgeoefend op spieren en gewrichten in het lichaam. Deze druk geeft hetzelfde effect als een stevige knuffel. Het lichaam komt hierdoor erg goed tot rust. Heb jij veel last van prikkels in het dagelijkse leven? Dan kan een rustmomentje onder een verzwaringsdeken erg goed voor je zijn. Door de druk op het lichaam wordt stress weggenomen en kom je goed tot rust. Ook in de middag kan dit erg goed zijn voor je!