Wanneer je een normaal tweepersoonsbed in een kleine slaapkamer probeert te proppen, kan het aanvoelen alsof de kamer krimpt. Maak een werkbaar kamerontwerp dat zowel praktisch als vindingrijk is om de kleine slaapkamer functioneel en esthetisch mooi te maken. Verwijder eventueel bestaand meubilair en meet de lengte en breedte van de kamer om een duidelijk idee te krijgen van de beschikbare ruimte voordat u het bed plaatst.

Stroomlijn uw alternatieven

Verwijder de onderdelen die kostbare ruimte innemen in een kleine slaapkamer om een tweepersoonsbed kleiner te maken. Verwijder bijvoorbeeld een bestaand hoofdbord en voetbord om het bed korter en breder te maken. Door aan de bovenkant van het bed kussens tegen de muur te plaatsen, kunt u een gestroomlijnd hoofdeinde maken en het voeteneinde helemaal weglaten. Als uw kamer te klein is voor een gewoon tweepersoonsbed, overweeg dan een twijfelaar bed waar gemakkelijk één of twee personen in kunnen overnachten. Het is wel belangrijk om meer over twijfelaar bedden te leren voordat u er één aanschaft. Een andere mogelijkheid is een Murphy-bed dat tot een verticale kast kan worden opgevouwen wanneer het niet wordt gebruikt.

Plaats uw meubels zorgvuldig

Om cruciale vloerruimte te besparen, propt u een tweepersoonsbed in een hoek van de slaapkamer. Zet een klein bureau, een bankje of een lage ladekast bij het voeteneinde van het bed om doel en elegantie te bieden zonder veel ruimte op de vloer in beslag te nemen. Of plaats het hoofdeinde van het bed voor een raam, zodat er ruimte vrijkomt in de muur voor een verticaal opbergmeubel, een smalle ladekast of een kleinere ladekast met spiegel. Om het idee van meer ruimte te geven, kunt u een tweepersoonsbed diagonaal in een kale hoek plaatsen.

Centreren en zweven

Om de illusie van een grotere, meer luchtige ruimte te creëren, plaatst u een tweepersoonsbed in het midden van een kleine slaapkamer. Door het bed in het midden van de kamer te plaatsen, creëert u visueel volume en een minder benauwde sfeer. Een minimalistisch bedframe geeft ook het gevoel dat het bed in het midden van de kamer zweeft. Hang een glinsterende kroonluchter boven het midden van het bed om de hele kamer, inclusief het bed eronder, een luxueuze elegantie te geven. De kroonluchter dient ook om de visuele ruimte in een kamer te verbeteren door uw blik naar boven te trekken.

Benut de beschikbare ruimte

Kies stukken die een dubbele functie vervullen, zoals een bank met verborgen opbergruimte, want een tweepersoonsbed laat weinig vloerruimte over voor extra meubilair in een kleine slaapkamer. Met een tweepersoons-platform bed met ingebouwde lades kunt u de opbergruimte onder het bed maximaliseren. Of, om het unieke architectonische element van een kamer optimaal te benutten, bouwt u ingebouwde rekken en kasten in een verzonken wandgedeelte. Om de beschikbare ruimte in de slaapkamer te maximaliseren, raadt www.desuite.nl aan om lampen te monteren in plaats van tafel- en vloerlampen te gebruiken. Om gemakkelijk in en uit het bed te kunnen stappen en er omheen te kunnen lopen, raden professionele interieurontwerpers aan om een minimum van 60 centimeter rondom de open zijkanten van een tweepersoonsbed te laten.