Buiten staat de winter op dit moment voor de deur en is  de tuin geen hele aangename plek om te zijn. Maar na de winter komt de lente en wordt het weer de hoogste tijd om iets van onze tuin te maken! Hier gaan we kijken naar de tuintrends van het moment en kijken we vooruit naar het nieuwe jaar en wat we kunnen verwachten in 2022.

De ideale thuiswerk tuin

Met het vele thuiswerken en de coronamaatregelen zijn we echt aan huis gekluisterd en is de tuin ons eigen stukje buiten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we massaal de tuin intrekken als het weer het ook maar een beetje toelaat. De waardering naar onze tuin is de laatste tijd enorm toegenomen en dus zijn we ook bereid om meer tijd en geld aan onze tuin te besteden. Dit doen we vooral met verbouwingen en overkappingen. We zien onze tuin nu meer als een verlengde van het huis. Deze trend zal zich ook verder doorzetten naar 2022. Verbouwingen klinkt nu wel heel dramatisch natuurlijk, hiermee bedoelen we meer de aanbouw van een veranda, tuinhuis of overkapping. Hiermee wordt de tuin letterlijk een verlengde van het huis. Aangezien de kans groot is dat we volgend jaar nog steeds veel zullen blijven thuiswerken, willen we graag een gezellige en knusse thuiswerkplek in onze tuin. 

Tuinmeubilair

Ook is het natuurlijk fijn als we onze vrienden en familie veilig kunnen ontvangen in de zomer voor een lekkere barbecue. Een grote tuinbank is dan natuurlijk een absolute must. Hiermee kun je de gehele dag en avond lekker comfortabel in de tuin zitten. Comfort is de standaard, omdat we wat vaker en langer in de tuin willen vertoeven. Binnen heb je immers ook een comfortabele loungebank staan, dus waarom niet ook in de tuin? Een fijne grote tuintafel is ook heel fijn, hier kun je uitgebreid aan eten of overzichtelijk aan werken. De huidige trend qua tuinmeubilair is ook dat het duurzaam moet zijn. We willen graag ons best doen om een steentje bij te dragen aan het milieu en dat doen we onder andere door duurzame materialen te gebruiken. Tuinmeubels worden bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled hout of hout afkomstig van duurzaam bosbeheer. Deze duurzame materialen herken je aan het FSC of PEFC keurmerk. 

En andere manier om je tuin duurzaam in te richten is door oude tuinmeubels te verven. Tuinmeubels verven is een leuke bezigheid, die ook nog eens goed voor de portemonnee én het milieu is. In plaats van nieuw meubilair te kopen, geef je je huidige meubilair een likje verf en het ziet er weer uit als nieuw! 

Gezelligheid en sfeer

Zoals gezegd wordt de tuin nu meer het verlengde van ons huis. Hierbij staan gezelligheid en sfeer natuurlijk centraal. Trends die we zien zijn mooie hangmatsets, sfeerhaarden voor buiten, vuurkorven en vooral heel veel planten. Heerlijk; zo’n gezellig, knisperend vuurtje op een late zomeravond of juist in de koude winter. Maar ook met plantjes kun je sfeer creëren. Wat dacht je van palmbomen en varen voor een tropisch gevoel? Of van bamboe en bonsaiboompjes voor een Oosterse sfeer? Met planten kun je al heel ver komen, voeg er wat accessoires aan toe en je tuin is al een heel stuk knusser en gezelliger!