Je wilt graag een trampoline in de tuin plaatsen, maar waar moet je daarbij op letten? In dit artikel een aantal praktische tips, waardoor jij de juiste trampoline selecteert die het beste bij jouw tuin en wensen past!

Het juiste formaat

Het kiezen van de juiste afmeting is een van de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij de aankoop van een trampoline. Wanneer je een kleine tuin hebt wil je natuurlijk niet dat de trampoline geen ruimte voor andere zaken in de tuin overlaat. Je kiest dan ook het beste voor een vierkante trampoline, want deze nemen de minste ruimte in. Een ronde trampoline is echter steviger, dus wanneer je een stevige trampoline wilt kun je kiezen voor een ovalen vorm die de voordelen van een vierkante en ronde trampoline combineert. Voor kleine tuinen is het dus extra belangrijk om goed te meten en om te kiezen voor een trampoline met een veiligheidsnet. Door het veiligheidsnet maakt het formaat van de trampoline niet uit, want je kinderen kunnen door het net veilig spelen. Zonder veiligheidsnet moet er minimaal 1.5 meter ruimte rondom de trampoline zijn.

Waar wordt de trampoline voor gebruikt?

Wanneer je kinderen het hele jaar gebruikmaken van de trampoline kun je ervoor kiezen om de trampoline in de grond te plaatsen. Is dit niet het geval, dan kun je beter voor een trampoline boven de grond kiezen. Losstaande trampolines kun je verplaatsen en in de winter eventueel afbreken en opbergen. Het opbergen van een trampoline neemt wel veel ruimte in beslag. Wanneer kinderen veel kunstjes doen op de trampoline is het verstandig om niet voor een klein exemplaar te kiezen.

Een veilige trampoline kopen

Er zijn verschillende aanbieders van trampolines op de markt, maar er kan nogal wat verschil in kwaliteit zijn. Een goed merk van trampolines geeft over het algemeen veiligheidsinstructies mee over het gebruik van de trampoline. Daarnaast hebben veilige merken trampolines met een sterk frame, goede beschermrand, sterke veren en een stevig springdoek. Ook kun je letten op een onafhankelijk keurmerk bij de aankoop van een trampoline, wat ook een indicatie is van de veiligheid. Sommige trampoline leveranciers leveren alleen nog trampolines met een veiligheidsnet om zo het de veilige gebruik van een trampoline te garanderen.