De laatste tijd zien we steeds meer mensen die kiezen voor tinned fish date night als een leuke en unieke manier om een avondje uit te hebben. Tinned fish date night is een avond waarbij je samen met je partner of vrienden naar een restaurant gaat dat gespecialiseerd is in het serveren van tinned fish, oftewel blikjes vis.

Maar waarom is tinned fish date night zo populair geworden? Ten eerste is het een budgetvriendelijke manier om uit eten te gaan. Blikjes vis zijn over het algemeen goedkoper dan andere visspecialiteiten, dus je kunt nog steeds genieten van een lekker vismaaltijd zonder dat het te veel geld kost.

Daarnaast is tinned fish ook een gezonde keuze. Veel blikjes vis zijn rijk aan voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren en eiwitten, wat goed is voor de gezondheid van het hart en de hersenen. Bovendien is tinned fish ook een duurzame keuze, omdat het vaak wordt geproduceerd met behulp van duurzame visserijmethoden.

Tinned fish date night is ook leuk omdat het een unieke ervaring is. Je kunt genieten van verschillende soorten tinned fish uit verschillende delen van de wereld, terwijl je ook leert over de verschillende bereidingswijzen en geschiedenis van tinned fish. Een echte uitdaging is het eten van Surstromming. Er zijn weinig mensen die dit visje binnen kunnen houden en al misselijk worden van de geur. Durf jij het aan?

Al met al is tinned fish date night een leuke en unieke manier om een avondje uit te hebben, terwijl je ook nog eens goedkoop, gezond en duurzaam uit eten gaat. Dus als je op zoek bent naar iets nieuws en anders, waarom geef je tinned fish date night dan niet een kans?

Recept voor tinned fish date night

Een recept voor tinned fish date night is heel eenvoudig:

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 blikjes tonijn, sardines of andere tinned fish naar keuze
 • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
 • 1 kleine rode ui, fijngesneden
 • 1 kleine avocado, in blokjes gesneden
 • 1 theelepel mayonaise
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 theelepel balsamicoazijn
 • Handje zwarte olijven, in ringetjes gesneden
 • Handje korianderblaadjes, fijngesneden

Bereidingswijze:

 1. Maak een dressing door de mayonaise, mosterd, citroensap en balsamicoazijn te mengen. Zet de dressing apart.
 2. Giet de blikjes vis af en vermeng de vis met de tomaat, rode ui en avocado in een kom.
 3. Voeg de dressing toe aan de vis en meng goed.
 4. Verdeel het vismengsel over twee borden en garneer met de zwarte olijven en korianderblaadjes.
 5. Serveer met een frisse salade en stokbrood of crackers.

Geniet van je tinned fish date night!