Vanuit huis sporten is in de afgelopen jaren erg populair geworden, vooral na de periode dat alle sportscholen dicht waren. Eigenlijk heeft het sporten vanuit huis ook een hoop voordelen ten opzichte van sporten in een sportschool. Je bent niet gebonden aan de openingstijden en het scheelt je een hoop abonnementskosten. Wil je jouw lichaam echt goed trainen thuis? Maak dan gebruik van apparatuur zoals een roeitrainer! 

Wat is een roeitrainer? 

De roeitrainer is een fitness apparaat dat erg veelzijdig gebruikt kan worden. Je traint je hele lichaam ermee en werkt tegelijkertijd aan je conditie en de opbouw van spieren. Het is een ideaal apparaat om thuis te gebruiken, of je nu een gevorderde thuissporter bent of een beginner. Met een roeitrainer boots je de bewegingen na die je maakt als je met een roeiboot roeit, waardoor jij jouw hele lichaam moet gebruiken. Je kunt hier eventueel ook nog gewichten aanhangen, zodat het intensiever wordt dan het roeien in een echte roeiboot. Een roeitrainer is een ideaal apparaat om te gebruiken als je graag af wil vallen of je conditie wil verbeteren, of als je jouw hele lichaam in een keer wil trainen. Een roeitrainer kopen? Bezoek deze website om alle soorten roeitrainers te bekijken.  

Welke spieren kun je ermee trainen? 

Met een roeitrainer kun je dus eigenlijk je hele lichaam trainen. Dit komt omdat je een hoop verschillende bewegingen maakt tijdens het roeien: aanzetten, afzetten, trekken en terugrollen. Tijdens een intensieve workout op de roeitrainer train jij jouw bilspieren, benen, rugspieren, armen, schouders en buikspieren. De schenen, bilspieren en schouders train je vooral met het aanzetten. De bilspieren, beenspieren, kuiten en bovenbenen train je juist vooral met het afzetten. Je schouders en rugspieren worden vooral gebruikt bij het trekken en je gebruikt hierbij je triceps en biceps. Ten slotte gebruik je vooral de buikspieren bij het terugrollen om in evenwicht te blijven.  

Oefeningen die je kunt doen met een roeitrainer  

Met een roeitrainer train je in principe altijd door te roeien, maar er zijn verschillende soorten trainingen die je kunt doen. Een van de meest populaire trainingen, is de intervaltraining. De intervaltraining is ideaal als je jouw conditie of je spierkracht wil verbeteren. Intervaltraining houdt in dat je met tijdvakken van hoge en lage intensiteit werkt en deze afwisselt. Een andere soort training die je kunt doen op een roeitrainer, is duurtraining. Dit is een ideale training als je wil afvallen of als je jouw uithoudingsvermogen wil verbeteren. De voordelen van duurtraining zijn het verbranden van vet, het verbeteren van de conditie en het versterken van de hartspier. Een duurtraining op de roeitrainer hoeft niet zo lang te duren als een duurtraining op loopband of crosstrainer. Trainen op een roeitrainer is namelijk een stuk intensiever. Tijdens een duurtraining houdt je constant hetzelfde tempo en dezelfde intensiteit aan.