Decoratieve boomschors kan overal in je tuin worden gebruikt en heeft meerdere voordelen. Hier lees je waar je het kunt gebruiken, hoe je het gebruikt en wat de voordelen zijn van het gebruik ervan.

Waar decoratieve boomschors te gebruiken

Decoratieve boomschors wordt meestal gebruikt om kale grondgebieden in bloembedden en borders te bedekken. Dit zorgt voor een schone visuele achtergrond, waardoor je planten en bloemen opvallen en je tuin in stijl wordt afgewerkt.

Het is ook geweldig om te gebruiken in een kinderspeeltuin. Het zorgt niet alleen voor een zachtere landing, het beschermt de tuin ook tegen slijtage. Het kan ook gemakkelijk worden opgeschept en verwijderd wanneer de speelruimte niet langer nodig is en overgebracht naar de bloembedden of je kunt het gebruiken om een ​​pad te creëren!

Hoe decoratieve boomschors te gebruiken

De beste tijd om decoratieve boomschors toe te passen is wanneer de grond grondig vochtig is. Meestal is dit in de late winter of het vroege voorjaar, maar schors kan op elk moment van het jaar worden aangebracht, zolang de grond maar vochtig is.

Een minimale laag moet 5 cm dik zijn, zodat onnodige verdamping van het bodemoppervlak wordt voorkomen. Gebruik de platte rand van een grondhark om ervoor te zorgen dat de schors gelijk ligt en om het onder planten en struiken te verplaatsen.

Wat zijn de voordelen

Het aanbrengen van een dikke laag decoratieve schors op je grondoppervlakken doet veel meer dan alleen ke tuin er aantrekkelijk uit laten zien. Het helpt bodemvocht vast te houden, remt onkruidgroei en verbetert geleidelijk de structuur van je grond. De schors helpt ook om de grond te isoleren en de wortels van je plant te beschermen tegen koud, vriesweer in de winter en hete, droge omstandigheden in de zomer. Boomschors kopen is daarom altijd een slimme aankoop voor je tuin. 

Enkele ideetjes om decoratieve boomschors te gebruiken

Boomschors kan worden gebruikt om een fantastisch contrast met andere materialen die in je tuin worden gebruikt te creëren en het gevoel van de natuur terug in moderne ontwerpen terug te brengen. 

Een ander idee is om met boomschors een kleurrijk contrasterend pad te maken. Het is ook veiliger dan veel harde oppervlakken omdat het in de winter niet glad wordt. Boomschors heeft ook een natuurlijke uitstraling en kan worden gebruikt waar andere materialen zoals grind niet zouden passen.