LED verlichting bestaat al een hele tijd, maar toch twijfelen consumenten nog vaak aan de duurzaamheid van led. Dat is niet terecht, want het is weldegelijk een erg duurzame manier van verlichting. Maar hoe komt het dan dat led verlichting zo duurzaam is en wat zijn verder de voordelen van deze manier van verlichten? Dat bespreken we in dit artikel!

Waarom is LED verlichting duurzaam?

LED verlichting is duurzaam omdat dit soort lampen aanzienlijk minder energie verbruiken dan andere soorten gloeilampen. Zo kun je dus een hoop energie besparen en daarmee ook een hoop kosten. LED verlichting is wel wat duurder om aan te schaffen, maar dat bedrag heb je snel weer terugverdiend met de energiekosten die je bespaart. Daarnaast gaan LED lampen ook een stuk langer mee dan andere soorten gloeilampen. Dus je zult ook minder snel nieuwe lampen aan hoeven te schaffen. Ook dit maakt LED verlichting beter voor het milieu.

Andere voordelen van LED verlichting

Eén van de grootste voordelen van LED lampen is dus de hoeveelheid energie die je ermee bespaart: dit kan wel oplopen tot 90%. Ook de levensduur is vele malen langer dan die van een gewone lamp. LED verlichting gaat zo’n 15 tot 25 jaar mee, afhankelijk van hoeveel je de lampen gebruikt. Het aantal branduren ligt rond de 50.000, terwijl die van een normale gloeilamp rond de 1000 ligt. Ten slotte biedt een LED lamp veel mogelijkheden. Je kunt de lampen bijvoorbeeld dimmen als je wil, of je kunt ze van kleur laten veranderen. Daarnaast kun je hier ook nog een timer opzetten, bijvoorbeeld dat de lampen ‘s avonds vanaf een bepaalde tijd automatisch dimmen.

Geven LED lampen dan minder licht?

Mensen denken al snel dat LED lampen minder licht geven dan gloeilampen, omdat ze zoveel zuiniger zijn. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is afhankelijk van het aantal lumen van de lamp: de hoeveelheid licht die een bron afgeeft. Aan die waarde kun je dus aflezen hoeveel licht een bepaalde lamp geeft. Een gloeilamp van 40 Watt geeft ongeveer 400 lumen en een LED lamp die ongeveer evenveel licht geeft heeft maar 3-6 Watt nodig. Dat betekent dat een LED lamp dus eigenlijk tien keer zoveel licht geeft als een gloeilamp met hetzelfde vermogen. Ben je dus op zoek naar nieuwe lampen voor in huis of op kantoor? Wij raden je aan om voor LED lampen te kiezen! Ga je online LED verlichting bestellen? Let dan op het aantal lumen, zodat je zeker weet dat de lamp genoeg licht geeft voor de kamer waarin je hem wilt ophangen.