Laten we beginnen met het feit dat makreel vooral een heerlijke vis is, een vissoort ook die vaak opgenomen is in verschillende diëten. Dit vanwege vooral de essentiële vetten, vitaminen en mineralen. Ook het bekende omega 3 en omega 6 is in ruime mate aanwezig. Dat geldt al eveneens voor de vitaminen A, B6, B12, C, D, E en K.

Helpt kankercellen te elimineren

Makreel is gewoon goed voor je lichaam. Wat betreft mineralen bevat het onder meer calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en selenium. Makreel beschikt ook al over veel eiwit en genoeg antioxidanten en het co-enzym Q10. Deze laatste helpt om kankercellen te elimineren en bevordert eveneens de cellulaire gezondheid van een mens.

Ook je immuunsysteem vaart wel bij het eten van makreel

Makreel is een vette vis en staat bekend om het feit dat het helpt je immuunsysteem te versterken. Omega 3 vetzuren zijn helemaal goed voor je lichaam en dragen bij aan de voorkoming van prostaat-, nier- en darmkanker. Ook is bewezen dat groei van borstkankercellen belemmerd wordt als je regelmatig een stukje makreel eet.

Heel erg veel vitamine D, dagelijkse hoeveelheid al in 113 gram makreel

Makreel is bovendien zeer smaakvol en ook nog eens prima te combineren met andere gezonde producten als avocado, spinazie, linzen, zeewier en ook rode bieten. Scomber Scombrus, aldus wordt de makreel ook wel genoemd. Je vindt de vis vooral in de Noordzee, de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Bekend van de makreel is de grote hoeveelheid vitamine D waarover de vis beschikt. Neem je 113 gram, dan heb je al 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te pakken. Makreel wordt ook wel dé vis voor een gezond hart genoemd.

Zelfs goed voor de ogen

Bijzonder is wel dat er uit onderzoek is bewezen dat makreel goed is voor de ogen. Veel oudere mensen krijgen te maken met slijtage van het netvlies. Er zijn sterke aanwijzingen dat vis en omega 3 vetzuren bescherming bieden tegen deze ziekte. Sterker nog, er is een onderzoek dat aantoont dat vrouwen 42 procent minder kans hebben op deze aandoening als ze regelmatig makreel eten. Zwangere vrouwen kunnen beter geen makreel eten overigens. Die kunnen beter kiezen voor vis die lager in de voedselketen staat in de vorm van zalm en sardines.