Volkomen ten onrechte bestonden er wel eens misverstanden of bleekselderij eigenlijk wel zo gezond was. Daarbij hoorde je vaak de term ‘negatieve voedingswaarde’. Onzin, want twijfelen aan bleekselderij is totaal onnodig. Bleekselderij is namelijk uitermate gezond en werd al heel snel ook ingezet voor medicinale doeleinden. Als je optimaal wilt profiteren van de positieve effecten die bleekselderij heeft op het menselijk lichaam, bewaar de stengels dan wel altijd in de koelkast. Ze blijven dan een week goed. Blancheer je de bleekselderij heel even, dan is het in de vriezer wel een jaar houdbaar.

Zorgt voor een lager vetgehalte in de lever

Bleekselderij staat bekend om de detox werking die het heeft. Ook als je af wilt afvallen dan behoort bleekselderij standaard bij je wekelijkse boodschappen. Wist je dat bleekselderij daadwerkelijk in staat is om je lever te reinigen? Bovendien zorgt het voor een lager vetgehalte in de lever. Niet onbelangrijk overigens, want teveel vet in de lever kan erg gevaarlijk zijn. Bleekselderij beschikt eveneens over het olieachtige stofje NBP. Dit stofje zorgt ervoor dat je niet meer te maken hebt met een opgeblazen gevoel terwijl het ook voor een verbeterde spijsvertering zorgt.

Weinig calorieën en een sterk vocht afdrijvende werking

Bleekselderij bevat erg weinig calorieën en heeft een vocht afdrijvende werking. Net als bijvoorbeeld mandarijnen is bleekselderij rijk aan bèta calorieën dat wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is belangrijk voor het lichaam en specifieker voor onder meer je gezichtsvermogen, gezonde botten, gezonde tanden en een gladde en gezonde huid. Bleekselderij beschikt ook over antioxidanten. En dat beschermt de menselijke cellen tegen de vrije radicalen.

Zo kom je zeer verrassend en bijzonder smaakvol uit de hoek

Bleekselderij heeft volledig ten onrechte ook al de naam saai te zijn. Want ook met bleekselderij kun je gewoon heel verrassend en uiteraard zeer smaakvol uit de hoek komen. Zo kun je er prima soep van maken en is het ook in combinatie met grapefruit verrassend lekker. Dat geldt ook als je het combineert met bijvoorbeeld een appel smoothie. Ook lekker is bleekselderij met boerenkoolsalade, zeker als je het voorziet van een pittige pindadressing. En een aanrader is ook al zeer gezonde guacamole met bleekselderij.  Twijfelen aan bleekselderij is dus totaal onnodig. Want als er iets is dat gezind is, dan is het wel bleekselderij.