Als je nou iets moet noemen dat gezond is, dan is het wel de mandarijn. Vooral de hoeveelheid vitamine C is indrukwekkend terwijl ook vitamine A goed is voor je gezondheid. Overigens is het zo dat vrijwel alle citrusvruchten- want dat is een mandarijn- gezond zijn. Dat heeft onder meer ook te maken met de aanwezigheid van antioxidanten én het feit dat er amper vet en geen cholesterol aanwezig is. Een mandarijn is goed voor de stoelgang, dit door de aanwezigheid van voldoende vezels. Wat dat betreft lijkt het wel op bruine bonen.

Rijk aan vitaminen en mineralen

Laten we eens 100 gram mandarijn nemen, dan heb je te maken met een stuk citrusvrucht met 50- calorieën en een stuk dat voor 88 procent uit water bestaat. Naast de meer bekende vitamine C, biedt mandarijn je ook nog eens vitamine B1, A, B2, B6 en B11. Ook vind je diverse mineralen terug in mandarijn. Dit in de vorm van bijvoorbeeld calcium, fosfor, magnesium en zink. Mandarijnen hebben een bewezen positieve invloed op je lichaam en verkleinen de kans op een aantal ziektes. In dat kader moeten zeker diabetes, aderverkalking en beroertes en zelfs leverkanker genoemd worden. Dit komt vooral door vitamine A. een vitamine die ook zorgt voor de oranje kleur. Die typerende en mooie oranje kleur.

Goed voor je immuunsysteem en minder snel grieperig

In mandarijn zit zoveel vitamine C, dat je met een stuk mandarijn per dag al voldoende binnenkrijgt. Nu geldt voor vitamine C dat teveel binnen krijgen geen enkel probleem is. Dat wat overtollig is, voer je gewoon via de urine weer af. Het lichaam slaat het dus niet op. Dat betekent dus welk dat je elke dag opnieuw mandarijn neemt om het gehalte aan deze vitamine op peil te houden En dat is verstandig, want mandarijn is goed voor je immuunsysteem dat virussen en schimmels effectief weg weet te houden. Zo word je minder snel verkouden en heb je minder snel de griep.

Mooie huid, geen hinder van een moeilijke stoelgang

Door voldoende mandarijnen te eten heb je een gezonde bloeddruk. Dit komt vooral door de aanwezigheid van kalium. Mandarijn helpt je door vitamine A ook al aan een mooie huid, een huid die steeds in topconditie is. Ook ken je door voldoende mandarijnen te nemen geen problemen meer met de stoelgang. Met de darmflora is het namelijk prima als je voldoende mandarijnen eet.

Veelgestelde vragen over mandarijnen

Een glanzende schil geeft aan dat een mandarijn rijp is. Bij een mandarijn moet je zoals je al verwacht geen schimmel of zelfs rimpels zien. Hoe rijper de mandarijn des te losser de schil.

Een mandarijn pel je makkelijk op verschillende manieren. Een veel gebruikte wijze om een mandarijn te pellen is middels onderstaande werkwijze.

Een overduidelijke reden wanneer een mandarijn bedorven is, is wanneer die beschimmeld is. Ook wanneer de mandarijn uitgedroogd is of geen smaak meer heeft. Wanneer de mandarijn afwijkend ruikt geeft je ook al een goed signaal dat de mandarijn bedorven is.

Net als vele andere fruitsoorten bevat een mandarijn erg veel antioxidanten en vitamine C. Een mandarijn bevat maar 50 calorieën per 100 gram. Een mandarijn bevat amper vet en geen cholesterol. Wel bevat een mandarijn ontzettend veel vezels die de stoelgang verbeteren en bevorderen.