Duurzaam wonen is niet meer een trend, maar een levensstijl geworden. Het is belangrijker dan ooit om je ecologische voetafdruk te verminderen en daarom lees je in deze blog wat jij kunt bijdragen en hoe je zo duurzaam mogelijk kunt wonen. Benieuwd? Lees snel verder. 

#1. Alles in huis

Een aantal makkelijke stappen die jij kunt zetten zijn dingen die je in huis kunt aanpassen. Denk hierbij aan het vervangen van traditionele gloeilampen naar ledverlichting of spaarlampen, kies voor energiezuinige apparaten die voldoen aan strenge milieunormen en bespaar water door waterbesparende douchekoppen bijvoorbeeld. Hierdoor kun jij al enorm veel bijdragen aan duurzamer wonen. Dit zijn tevens ook gemakkelijke en kleine aanpassingen in huis. 

#2. Unbrick

Vind jij een aantal kleine aanpassingen in huis niet voldoende en ben jij klaar om een grote stap te zetten? Dan gaan we je meer vertellen over Unbrick. Zij ontwikkelen namelijk houten woningen met strakke afwerkingen op een industriële manier. Zij staan voor duurzamer, sneller en slimmer wonen. Unbrick is dus een ontwikkelaar op het gebied van duurzame woningen voor de toekomst die innovatie gebruikt. Wil jij dus echt verschil maken? Kijk dan eens op hun site en lees hier meer over.

#3. Waarom kiezen voor houtbouw?

Wanneer jij het woord: ‘huis’ hoort, dan denk jij waarschijnlijk aan een betonnen constructie met bakstenen, toch? Vanaf de jaren 60 is dit eigenlijk de norm geworden, maar daar moeten we vanaf. Deze manier van bouwen bleek dus toch niet zo goed te zijn voor de mens en de aarde. Bij de productie van beton, cement en staal is namelijk veel energie en hitte voor nodig. Het goede nieuws is dat de ontwikkeling van houten woningbouw niet heeft stilgezeten! Hierbij kun je genieten van een houtbouw woning zonder negatieve ecologische footprint. Hierbij wordt er namelijk niet meer gebouwd met latjes en balkjes, maar met massieve houten wanden en vloeren die bestaan uit samengeperste planken. Dit heeft de term: ‘Mass-timber’. 

#4. De tuin

De tuin is ook een onderdeel van je huis en daarom is het belangrijk om de duurzaamheid ook door te trekken naar je tuin. Kies bijvoorbeeld voor inheemse planten en bloemen die goed bloeien in het Nederlandse klimaat. Daarnaast kun je het regenwater opvangen met een zelfgemaakt systeem en is het belangrijk dat je geen schadelijke pesticiden gebruikt. 

Afbeelding met bloesem, lente, bloemblaadje, kersenbloesem

Automatisch gegenereerde beschrijving

Er zijn dus diverse manieren om duurzamer te kunnen wonen. Nieuwsgierig naar meer over Unbrick en houtbouw? Lees dan eens wat artikelen erover en bekijk de site.