Wil jij er helemaal zeker van zijn dat de groente die je binnenkrijgt ook helemaal puur is? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je groente bij een biologische winkel te kopen. Hier vind je groente die niet bewerkt of bespoten is. Pure groente, waar je vaak echter wel een behoorlijke prijs voor moet betalen. Dan kun je er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het kweken van groente.

Kweken in een kweekkas

Dit kan je in je tuin doen, maar dan heb je niet het hele jaar door groente. De meeste planten kunnen namelijk niet zo goed tegen de winter en zullen in deze periode dan ook geen groente leveren. Kies je echter voor kweken in een kweekkas, dan zijn er heel wat groente- en fruitsoorten te bedenken die je bedanken voor de extra bescherming door lekker door te groeien.

Waarom zou je zelf groente kweken?

Er zijn heel wat redenen te bedenken om ervoor te kiezen zelf groente en fruit te kweken. Niet alleen bespaar je jezelf dan flink wat geld en kun je (bepaalde soorten) het hele jaar door kweken, maar er zijn nog meer voordelen op te noemen. Zo is het bijvoorbeeld een feit dat groente en fruit die je zelf kweekt lekkerder smaakt. Of het komt omdat je hier zelf hard aan hebt gewerkt, of doordat het echt allemaal puur natuur is, wie zal het zeggen? Maar de smaak is eerlijker en rijker dan wanneer je een krop sla uit de winkel haalt. Daarnaast is tuinieren goed voor je. Je bent actief bezig, maar daarbij komt ook je geest helemaal tot rust. En hebben we het er al over gehad dat zelf groente kweken een hele sociale bezigheid is? Denk bijvoorbeeld maar eens aan al die vrienden en familie die je blij gaat maken met die zelfgekweekte groente…

Kies de juiste kas voor je kweekbehoefte

Als jij groente gaat kweken in een kas, dan is het wel belangrijk dat je hier de juiste kas voor kiest. Er zijn kassen in alle soorten en maten te krijgen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het assortiment kweekkassen bij Lorangerie. Dit is een webshop die is gespecialiseerd in kweekkassen die helemaal op jouw behoeftes zijn afgestemd. Je kunt hier kiezen voor een kleine kas die in een bescheiden tuin past, maar je kan ook voor een grotere kas gaan als je meer groente en fruit wil kweken. Je krijgt de kas helemaal compleet geleverd. Het is dan aan jou om een mooie plek voor de kas te vinden en deze neer te zetten. Daarna kan je beginnen met het inrichten van de kas, alsmede het kweken van je eigen groente en fruit!

Lees ook: Duurzamer? Koop lokaal!