Een easy ontbijt of lunch, vooral voor op een lekkere luie zondagochtend! Ja dit is echt een ‘eitje’ om te maken. Ik heb nu gekozen voor tomaat & mozzarella maar je kan er natuurlijk ook champignons en paprika door doen. Wat jezelf lekker vind!
Ingrediënten ei uit oven:
( voor 1 persoon)
– 2 tomaten (of gebruik gedroogde tomaten)
– 1 bol mozzarella
– 2 el (Zelfgemaakte) groene pesto
– wat basilicumblaadjes
– zout & peper
Bereidingswijze ei uit oven:
1. Verwarm de oven voor op 200 ? C.
2. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verdeel ze over de bodem van het ovenschaal..
3. Smeer de pesto uit over de tomatenblokjes en strooi hier eventueel nog wat basilicumblaadjes over.
4.Snijd de mozzarella ook in kleine blokjes en strooi over de tomaten met pesto.
5. Breek een ei boven het midden van het schaaltje en prik de dooier door.
6. Doe het schaaltje voor 15 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is je gebakken ei!
7. Strooi er nog wat zout & peper over en garneer nog met wat basilicumblaadjes.
Tip voor grote trek, of 2 personen: Je kan ook in een grotere ovenschaal 2 eitjes (of meer) breken. Verdubbel dan ook de rest van de ingrediënten.
Eet smakelijk!