Een easy ontbijt of lunch, vooral voor op een lekkere luie zondagochtend! Ja dit is echt een ‘eitje’ om te maken. Ik heb nu gekozen voor tomaat & mozzarella maar je kan er natuurlijk ook champignons en paprika door doen. Wat jezelf lekker vind!

Ingrediënten

– Tros (Roma) tomaten
– 3 el olijfolie
– 2 el grana pardano
– 1 el peterselie
– zeezout

Bereidingswijze:

1. Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes, laat de plakjes op keukenpapier wat uitdrogen en bestrooi de tomaten met zeezout.

2. Verwarm de oven voor op 80°C.

3. Mix in een kommetje de olijfolie, grana pardano en de peterselie.

4. Leg op een bakplaat de plakjes tomaat en sprenkel over elk plakje wat van het oliemengsel. Niet te veel! Strijk eventueel het mengel uit met de achterkant van een lepeltje.

5. Zet de oven aan en zet de tomaten in de oven. Controleer ze regelmatig om er zeker van te zijn dat ze niet aanbranden.

6. Na 4 uur haal je de tomaten uit de oven.

7. Serveer de gedroogde tomaten in een leuk schaaltje als bijgerecht. Meng ze lekker door een salade of eet ze gewoon tussen het werken door als healthy snack!

8. Eetsmakelijk!