Een blokhut biedt een uitstekende oplossing wanneer je op zoek bent naar een werkruimte aan huis. Thuiswerken wordt steeds populairder, echter beschik je niet altijd over een extra vrije kamer. Om alsnog te kunnen profiteren van extra woonruimte, kun je overwegen om een blokhut in de achtertuin te plaatsen. Dit kan worden gebruikt als kantoor, voor werkzaamheden thuis. Een blokhut zal mooi staan in de achtertuin en werkelijk verschil maken. Ongestoord kun je jouw werkzaamheden verrichten, terwijl je niet ver hoeft te reizen voor je werk. Internet kan eenvoudig worden doorgetrokken naar de blokhut, zodat je eenvoudigweg kunt thuiswerken in de achtertuin. Een ideale oplossing voor een anders onhaalbare situatie. Je kunt zelfs overwegen om jouw werkgever te verzoeken te delen in de kosten, voor het realiseren van een gunstige werkomgeving. Blokhutten zijn op maat te bestellen, waardoor deze altijd passen bij het design van jouw achtertuin.

Blokhutten op maat

Blokhutten op maat zijn de perfecte oplossing als je een extra kantoorruimte wilt creëren. Uiteraard zijn er standaardmodellen, waaruit je een keuze kunt maken. Echter kunnen deze modellen ook dienen ter inspiratie en als uitgangspunt om zelf een blokhut op maat vorm te geven. Je kunt zelf bepalen hoe de blokhut eruit moet komen te zien, welke functionaliteiten deze dient te hebben en welk hout voor de opbouw moet worden gebruikt. Een blokhutop maat kan geheel naar wens worden vormgegeven, waarbij je zelf aangeeft wat je nodig hebt. Ieders wensen verschillen en daarom is het handig dat blokhutten op maat kunnen worden samengesteld. Kies welke dakpannen je wilt plaatsen en welke kleur deze moeten hebben. Moet het hout worden behandeld of kan het direct in natuurlijke hoedanigheid worden gebruikt? Allemaal keuzes waarbij je advies kunt inwinnen bij een expert in het bouwen van tuinhuizen en blokhutten, Lugarde B.V..

Douglas houten blokhutten

Voor de bouw van blokhutten is Douglas hout uiterst populair. Dit hout is uiterst sterk, maar kan door een zachte structuur alsnog uitstekend worden bewerkt. Bovendien is het hout uiterst duurzaam in gebruik, wat betekent dat het lang in uitstekende conditie blijft verkeren. Zelfs als het hout onbehandeld wordt gebruikt, kun je rekenen op een levensduur van 10 tot 15 jaar. Douglas hout vraagt bovendien weinig onderhoud, waardoor je weinig tijd aan kwijt bent. Het hout heeft van nature een diepe roodbruine kleur, die met de loop der jaren zal veranderen in een grijze tint. Als je dit wilt voorkomen en wilt profiteren van een nog meer verlengde levensduur, dan laat je het hout behandelen. Het is dan optimaal bestand tegen weersinvloeden, waardoor jouw blokhut een lang leven is geschonken. Ideaal voor wanneer je veel vanuit huis werkt.

Inrichten van thuiswerkplek

Nadat een blokhut is geplaatst als kantoorruimte kun je beginnen met het inrichten van jouw thuiswerkplek. Het internet wordt eenvoudig doorgetrokken naar de blokhut, zodat je snel en effectief jouw werkzaamheden kunt uitvoeren. Je hoeft daarvoor niet helemaal naar kantoor af te reizen, maar kunt aan huis werken in jouw eigen blokhut. Je kunt de blokhut aankleden zoals jezelf wilt en zelfs een afgesloten ruimte maken voor een draagbaar composttoilet. Jouw blokhut is van alle gemakken voorzien, waardoor thuiswerken optimaal kan worden benut.