Wil je jouw tuin restylen? Als je een woning met tuin hebt, dan ontkom je niet aan het onderhouden van de tuin. Vind je dat jouw tuin toe is aan een opfrisbeurt, bijvoorbeeld door een nieuwe tuinset of het plaatsen van nieuwe borders en paden? We got you! In dit artikel delen we een aantal tips hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot jouw happy place. Lees snel verder!

#1 – Tuinpaden en borders

De meningen zijn er over verdeeld maar wij zijn ervan overtuigd dat een nette uitnodigende én ruim ogende tuin een extra waarde toevoegt aan je huis. Dit is natuurlijk een fijne bijkomstigheid, als je je woning in de verkoop gaat zetten. Maar het oog wil ook wat. Jouw ogen wel te verstaan. En dan hebben we het echt niet over een onder architect aangelegde tuin, hoor. Als ‘ie maar klopt, goed bij het huis past en er mooi en onderhouden bij ligt. Vind je dat de borders of paden wel toe zijn aan iets nieuws? Kies er dan voor om de borders af te werken met strakke, moderne stalen borderranden. Op Pinterest kun je tevens veel inspiratie opdoen voor het inrichten van de borders met planten.

Tuinpaden kun je in een mum van tijd zelf aanleggen, bijvoorbeeld met grind of gravel. Vergeet je niet om een afsluitband te plaatsen, zodat alles netjes op z’n plek blijft liggen.

#2 – Een terrasoverkapping

Buiten maximaal genieten ongeacht wat moeder natuur heeft besloten? Met een terrasoverkapping heb je daar geen omkijken meer naar. Je kunt het hele jaar buiten zitten. Ook beschermd zijn tegen de wind? Kies dan voor een terrasoverkapping met glazen windschermen. Dankzij de schuifwand word je overkapping winddicht. Tevens handig om te vermelden, is dat een winddichte terrasoverkapping als bijkomend voordeel heeft dat de warmte lekker blijft “hangen”, als de glazen wanden gesloten zijn. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer het zonnetje straalt. Overigens kun je de wanden ook eenvoudig openschuiven, als het te warm wordt dus aan voldoende ventilatie geen gebrek.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je dure investering, doe je er verstandig aan om ook het duurzaamheidsaspect in ogenschouw te nemen. Kies daarom bij voorkeur voor een aluminium constructie, zodat je niet bang hoeft te zijn voor slijtage.