Zeker tijdens een zwoele zomeravond is het van belang dat je optimaal kunt genieten van je tuin. Je kunt dit onder andere doen op een heerlijke loungebank. Zo’n loungebank is vaak een onderdeel van een comfortabel loungeset. Wanneer je op zoek gaat naar mogelijk geschikte loungesets voor in je tuin, zal je al snel tot de ontdekking komen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Kies je voor een loungeset met hoekbank, kies je voor een set wat bestaat uit een aantal losse hockers of ga je liever voor een robuust houten loungeset?

Verschillende materialen 

Loungesets zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarnaast kan een loungeset gemaakt zijn van verschillende materiaalsoorten. Denk aan hout, aluminium of rotan bijvoorbeeld. Iedere materiaalsoort heeft zo z’n eigen eigenschappen. Welke materiaalsoort het beste bij jou past is onder andere afhankelijk van het budget wat je te besteden hebt en van je persoonlijke smaak. Zo zal de ene persoon een Ibiza look in zijn of haar tuin willen creëren met behulp van een wit aluminium loungeset, terwijl de andere persoon juist een landelijke sfeer wilt creëren met behulp van een teakhouten set. Voor iedereen is de perfecte loungeset verkrijgbaar. 

Onderhoud  van loungesets

Bij het kiezen van de perfecte loungeset je allereerst natuurlijk op de uitstraling van het set. Toch is het belangrijk om ook goed te overwegen of je zo nu en dan onderhoud wilt uitvoeren aan je nieuwe loungeset, of dat je liever kiest voor een onderhoudsvrij set. Een houten loungeset vergt nu eenmaal vaak wat meer onderhoud dan een aluminium set. Zeker wanneer de set wordt blootgesteld aan allerlei verschillende weersomstandigheden. Een loungeset kan wel weersbestendig zijn, maar heeft toch zo nu en dan wat onderhoud nodig om een langere levensduur te kunnen waarborgen. Zo heeft een houten loungeset af en toe een nieuwe olielaag of een compleet nieuwe verflaag nodig. 

Maak vooraf een wenslijst

Voordat je naar de winkel gaat om verschillende loungesets te bekijken, is het belangrijk om een wensenlijst te maken. Door van te voren goed te bedenken waar jouw nieuwe loungeset aan moet voldoen, maakt het maken van een definitieve keuze een stuk eenvoudiger. Komt de set onder een overkapping te staan, of staat jouw nieuwe loungebank straks in de volle zon? Komt de set in een tuin te staan, of beschikt jouw woning enkel over een dakterras? Vaak heb je op een dakterras minder ruimte waardoor je wellicht op zoek moet naar een wat kleiner set. Dit zijn allemaal zaken waar je van te voren goed over na moet denken zodat je uiteindelijk over het voor jou meest comfortabele loungeset kunt beschikken.