Is je huis al oud en is de bedekking van je dak aan vervanging toe? Het advies is om dan te kiezen voor dakdekking van de beste kwaliteit. Je komt dan al snel uit bij EPDM dakdekking. Met deze dakdekking op maat is het heel eenvoudig om te vervangen en te plaatsen. Weet je al dat je het zelf gaat doen? We raden je dan aan om de vier onderstaande stappen te volgen. 

Dak opmeten

Als je wil weten hoeveel je nodig hebt, moet je eerst je dak opmeten. Zo bestel je niet te veel, maar ook niet te weinig. Er blijven altijd wel kleine stukjes over, maar dat komt door het snijden en op maat maken. Driekwart van een rol overhouden is zonde en terug sturen zorgt weer voor gedoe. Meet daarom als eerste je dak op voordat je start. 

De juiste materialen kopen

Epdm dakbedekking aanbrengen betekent dat je wel de juiste materialen nodig hebt. Met daktrimmen hou je de bedekking netjes op zijn plek en je werkt de naden weg. De daktrimmen zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Daarnaast heb je nog de lijm en kit nodig waarmee je de platen bevestigt. Van de lijm heb je drie soorten nodig: bodemlijm, contactlijm en kit. 

Welke gereedschappen heb je nodig?

EPDM dakbedekking moet je wel aanbrengen met gereedschappen. De aandrukroller is om zorgt ervoor dat er geen lucht ontstaat tussen het oppervlak en de dakbedekking. Daarnaast heb je een spuitlijm pistool nodig. Hiermee maak je nette randen lijm en met de pistool kun je goed doseren. Met de professionele EPDM schaar kun je de rollen goed op maat knippen. 

Doe je het zelf of schakel je hulp in?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor doe-het-zelven. Je bespaart kosten op de arbeid. Voor een professional betaal je natuurlijk een standaard uurtarief. Je kunt ook gelijk aan de slag. Als je een afspraak maakt met een aannemer, moet je vaak een aantal weken wachten. 

Ben je niet zo handig? Of beter gezegd: heb je twee linkerhanden? Laat de dakbedekking dan wel aanbrengen door een professional. Je moet dan wel even wachten, maar je hebt in ieder geval de zekerheid dat het goed gebeurt. Het ziet er allemaal netjes uit en je hebt er jarenlang plezier van. Vraag aan je vakman of hij ook met EPDM dakbedekking werkt. Zo niet, dan kun je er samen afspraken over maken.