Vorige week ontvingen wij een heerlijk groentepakket van Groentebuur met daarin aardperen. Omdat wij nog nooit iets gekookt hadden met aardperen waren we enorm benieuwd. Smaakt dit wel lekker en wat kan je hier voor lekkers mee maken?
Na veel heerlijke adviezen besloten we om zelf een recept samen te stellen. Gemaakt van biologische producten die prima te betalen zijn voor een klein budget. Op internet vonden we hoe we aardperen in de oven konden bereiden en vanuit deze gedachte besloten we om een biologische maaltijdsalade met aardperen te gaan maken. Heerlijk fris door te toevoeging van geitenkaas.
Deze maaltijdsalade is perfect voor wie net zoals wij bezig zijn met de Dagen zonder Vlees 2015 campagne.
Benieuwd hoe je deze biologische maaltijdsalade met aardperen maakt? Kijk dan snel verder!
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 4 grote aardperen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- halve eetlepel zonnebloemolie of walnoot olie
- 6 hazelnoten
- 25 gram geitenkaas
- zongedroogde tomaten
- 50 gram penne
- aardappel kruiden
*alle producten die wij hebben gebruikt zijn biologisch. Je kan natuurlijk zelf bepalen of je hier ook voor kiest.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven 5 minuten voor op 200 graden.
- Schil de aardperen en snijd ze in stukken.
- Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.
- Doe de aardperen in een ovenschaal en leg daaromheen de ui en knoflook. Voeg een klein beetje olie en kruiden toe.
- Zet de ovenschaal in de oven op 200 graden gedurende 40 minuten.
- Kook in de tussentijd de penne gaar. Giet deze af en laat deze afkoelen.
- Snij de geitenkaas, zongedroogde tomaten en hazelnoten in stukjes.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat het afkoelen.
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar.
- Eet smakelijk!
Nooit verwacht maar wij zijn helemaal fan van de aardperen. Wat een heerlijk alternatief voor de aardappel! Iets hartiger en voller van smaak.