Ieder jaar sta je weer voor de keuze, hoe ga je dit jaar de feestdagen vieren? Misschien heb je de afgelopen jaren altijd een echte kerstboom in huis gehad, dan weet je uit ervaring ook dat je hier erg veel werk mee hebt! Het ruikt lekker, het ziet er mooi uit, het geeft warmte en sfeer, maar de naalden vallen na een tijdje af en dan kun je iedere dag stofzuigen! Het is misschien wel zo dat je naar wat nieuws op zoek bent. Je wil toch wel de sfeer en warmte in huis hebben met een mooie boom deze dagen, maar je zoekt een alternatief. Dit is dan een geschikt moment om alvast op zoek te gaan. Durf jij voor een alternatieve kerstboom te kiezen deze Kerst?

Nieuwe trend

Misschien heb je het nog niet gehoord of gezien, maar een alternatieve kerstboom is echt van deze tijd! Je wil natuurlijk een originele kerstboom en dan is het goed om even te zoeken wat daar voor mogelijkheden in te vinden zijn. Wat zou je vinden van een mooie houten kerstboom? Je weet zo in ieder geval zeker dat je creatief de feestdagen in gaat! Als je kinderen hebt vinden zij het vast en zeker ook leuk om met je mee te denken over hoe dat de feestdagen dit jaar samen gevierd kunnen worden. De versiering voor de boom kunnen ze misschien wel zelf maken of ze kunnen in de natuur dennenappels zoeken en op deze manier een tafel mooi versieren. Alles zal bijdragen aan een fijne sfeer, hoe meer warmte gedurende de feestdagen, hoe fijner het voor allemaal zal zijn. 

Denk aan het milieu…

Er wordt ieder jaar erg veel bomen gekapt, vind je dat ook zonde? Denk dan wat meer aan het milieu en ga zeker rondom de feestdagen op zoek naar een alternatieve kerstboom. Deze zou bijvoorbeeld gemaakt kunnen zijn van plastic, hout of aluminium. Het is in ieder geval dat je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie om samen de feestdagen te vieren! Je kunt ook samen een wandeling maken in de natuur en dan wellicht wat leuke dingen verzamelen zoals dennenappels. Alles samen gaat zorgen voor een fijne kerst, als je maar bij elkaar kunt zijn, dat is heel veel waard! 

Waarom een alternatief?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat je geen echte kerstboom in huis wil hebben maar juist op zoek bent naar een alternatief. Je vindt het misschien lastig dat er weer een boom omgehakt moet worden. Of je hebt iemand in huis met een allergie waardoor een echte boom geen optie is. Ook met huisdieren is het lastig, want bijvoorbeeld een kwispelende hond zal er voor zorgen dat je iedere dag kunt stofzuigen. De naalden vallen zo dagelijks van de boom en dat kan ook de reden zijn dat je toch wat anders wil. Ongedierte in je woning wil je ook niet en daarom kan het goed zijn om eens te kijken naar de houten kerstboom. Hout is een natuurproduct en staat in iedere woning mooi! Daarnaast kun jij de boom ook voor andere gelegenheden gebruiken en versieren hoe je maar wil! Daardoor is het een veelzijdig item wat je gaat kopen en dat kan altijd goed van pas komen. 

Sfeer en gezelligheid

Natuurlijk draagt een alternatieve kerstboom bij aan sfeer en gezelligheid. Je wil gewoon dat het er leuk uit ziet en dat mensen zich welkom voelen als ze gedurende de feestdagen bij je zijn. Maar ook voor jezelf is het fijn om deze dagen te zorgen voor wat extra warmte in huis. Versier de boom, doe samen wat spelletjes en neem bijvoorbeeld lekkere warme chocolademelk! Of samen een film kijken zorgt ook voor gezelligheid! Het gaat om het samen zijn en niet om de grote hoeveelheden. Het is daarom goed dat je zelf gaat kijken wat jij belangrijk vindt bij de mensen om je heen en hoe je dat samen fijn kunt vieren.