Heb jij moeite om in slaap te komen? Dan kan dit komen doordat het type matras geen goede match is met jouw slaaphouding. Als je matras namelijk niet lekker ligt, is het lastiger om de slaap te vatten. Dit kun je verbeteren door het gebruik van een topper. Het gebruik van toppers is de laatste jaren enorm gegroeid. Dat is natuurlijk niet zonder reden. In dit blog bericht willen we je graag alles vertellen wat je moet weten over de topper.

Wat is een topper precies?

Een topper is steeds populairder aan het worden en is steeds vaker een belangrijk onderdeel van een boxspringcombinatie. Een topper (ook wel topmatras genoemd) verhoogt het bed met ongeveer 4 tot 10 centimeter. Dit zorgt direct voor een mooiere uitstraling van het bed. Daarnaast zorgt een topmatras er ook altijd voor dat het slaapcomfort in het bed toeneemt. Een topper is in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een tweepersoons topper nemen voor een tweepersoonsbed. Daarnaast kun je voor een verstelbare boxspring ook kiezen voor een topper met split aan het hoofdeind of bij de voeten.

Alles wat je moet weten over een topper voor je bed

Welke materialen worden er gebruikt voor een topper?

Toppers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Allereerst kun je voor een topper kiezen met koudschuim. Dit is de meest gebruikelijke uitvoering. Het koudschuim draagt namelijk bij aan een goede ventilatie voor het slapen. Daarnaast heb je ook de keuze voor een traagschuim topper. Deze warmt op tijdens het slapen. Door het opwarmen wordt de topper helemaal naar je eigen lichaam gevormd. Hierdoor verlaagt de druk met name op de gewrichten en heb je een optimale ondersteuning tijdens het slapen. Tot slot is er ook een keuze voor een latex topmatras. Latex is voorzien van luchtkanalen om de lucht- en vochtafvoer te kunnen reguleren. Hierdoor bevat dit een hoge veerkracht en is het soepel genoeg om op een verstelbare bodem te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een topper?

Een topper op het bed leggen brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst zorgt een topper voor een luxe uitstraling van het bed. Door de topper lig je namelijk nog beter op je bed, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een hotel ligt. Daarnaast zorgt een topper voor een betere ondersteuning van je slaaphouding en gaat je nachtrust er daadwerkelijk op vooruit. Een ander belangrijk voordeel van een topper is dat het de levensduur van de onderliggende matrassen verlengt. Je beschadigd de matrassen namelijk veel minder, waardoor ze langer mee gaan. Tot slot kun je kiezen voor een enkel of tweepersoons topper. Als je andere wensen hebt dan je partner, kun je beide een eigen topper kiezen.