Wat is voor jou de belangrijkste ruimte in huis? Veel mensen zullen zonder na te denken de woonkamer tot belangrijkste ruimte benoemen. Eigenlijk ook wel logisch natuurlijk, want hier breng je over het algemeen de meeste tijd door. Toch zijn er ook veel mensen die de badkamer of slaapkamer benoemen als belangrijkste ruimte, aangezien ze hier hun me-time hebben. Als je echt tot rust wil komen, ga je vaak immers juist niet in de woonkamer zitten. Het is dus ook belangrijk dat jouw badkamer sfeervol is en een fijne uitstraling heeft. Voor de sfeer in de badkamer is vooral je badkamermeubel erg bepalend, aangezien dit een beetje het middelpunt is. In dit artikel geven we je 5 tips om jouw ideale badkamermeubel te vinden!

1. Welke stijl heeft jouw ideale badkamermeubel?

Het is natuurlijk belangrijk dat een badkamermeubel dat je kiest, past bij de stijl die je wil voor jouw badkamer. Bedenk dus als eerste goed welke stijl je aan wilt houden en wat voor soort badkamermeubel hierbij past en welke materialen je dan het beste kunt kiezen. Een badkamermeubel kan van allerlei materialen gemaakt zijn, denk bijvoorbeeld aan hout, keramiek, composiet, natuursteen, RVS en beton. Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen, dus weeg deze goed tegen elkaar af. Houd ten slotte ook rekening met jouw budget, want de materialen verschillen vaak nogal van prijs. 

2. Wat voor soort wastafel(s) wil je? 

Daarnaast is het goed om te weten wat voor soort wastafel je wil dat jouw badkamermeubel heeft. Of misschien wil je juist wel graag een badkamermeubel met twee wastafels. Je kunt kiezen tussen een inbouwwastafel, een opbouw wastafel en een vrijstaande wastafel. Iedere soort heeft voor- en nadelen, maar de beste keuze hangt ook af van de stijl die je neer wil zetten. Een vrijstaande wastafel geeft bijvoorbeeld veel meer een natuurlijke en luxe uitstraling dan een inbouwwastafel!

3. Wil je 1 of 2 wastafels?

Als je voor 2 wastafels kiest, betekent dit dat jouw badkamermeubelset al een stuk wijder moet zijn dan wanneer je maar 1 wastafel wil. Voor een groter huishouden hebben 2 wastafels vaak wel de voorkeur, zodat iedereen ‘s ochtends minder op elkaar hoeft te wachten. Mocht je een kleine badkamer hebben, dan kan dit echter wel het effect hebben dat je weinig doorloopruimte overhoudt. Heb je juist een grote badkamer, dan is een wijder badkamermeubel vaak een goede keuze, omdat de ruimte anders snel heel leeg oogt. 

4. Hoeveel opbergruimte heb je nodig?

Opbergruimte is in de badkamer erg belangrijk, zeker met een groter gezin. Het is prettig als iedereen zijn of haar spullen afzonderlijk kan opbergen zodat je niet steeds naar alles hoeft te zoeken. Heb je veel opbergruimte nodig, kies dan bij voorkeur voor een badkamermeubel met veel lades. Als je een kleinere badkamer hebt, heb je vaak weinig ruimte voor een extra kast. Dan is het dus wel zo fijn als je in jouw badkamermeubel veel spullen op kunt bergen!

5. Wat voor spiegel past het beste? 

Bij een badkamermeubel hoort natuurlijk altijd een spiegel. Heb je al een spiegel hangen? Zorg er dan voor dat jouw nieuwe badkamermeubel hier goed bij aansluit qua hoogte en qua stijl. Heb je nog geen spiegel, dan kun je overwegen om een set te kopen van een spiegel en badkamermeubel, zodat je zeker weet dat ze goed bij elkaar passen.