Als je nadenkt over hoe je je huis wil inrichten, vergeet dan niet om ook een goede plek voor passpiegels te voorzien. Dit is iets wat je snel over het hoofd ziet, terwijl een goedgekozen passpiegel een echte toevoeging aan je interieur vormt. Hij is praktisch om in te checken hoe je eruit ziet en – afhankelijk van het design waar je voor kiest – ook een echte eyecatcher. Bovendien zorgen spiegels in het algemeen, en passpiegels dus ook, voor een optische vergroting van de ruimte. Je woning oogt dus ruimer en ruimtelijker, iets wat de meeste mensen aangenaam vinden. In dit blog lees je hoe je bepaalt welke passpiegels in jouw huis passen.

Waar hang je een passpiegel?

De keuze voor de plekken in huis waar een passpiegel komt, hangt af van waar je ze voor wil gebruiken. De slaapkamer is doorgaans een voor de hand liggende plek voor een passpiegel. Hier heb je je garderobe immers binnen handbereik en kies je je outfit voor die dag uit. Als je kinderen hebt en wil voorkómen dat ze steeds voor jouw spiegel komen staan en spelen, kun je ze misschien het beste een eigen passpiegel op hun kamer geven. Daarnaast is een passpiegel in de hal een handige plaats. Daar kun je voor je de deur uitgaat nog even controleren hoe je eruit ziet en je lippenstift bijvoorbeeld nog even snel bijwerken. Als je de passpiegel wil inzetten vanwege het ruimtelijke effect kun je er natuurlijk ook een plaatsen op die plekken die je groter wil laten ogen.

Hoe werk je je passpiegel af?

Als je kiest voor een passpiegel van Glaswebwinkel koop je een spiegel in de door jou gewenste afmetingen zonder lijst. Dat kun je zo laten, maar je kunt hem ook plat poly laten slijpen. Hierdoor verdwijnen de scherpe randjes en krijgt de spiegel een moderne uitstraling. Daarnaast kun je er een bijpassende lijst in de gewenste stijl en kleur bij bestellen. Fijn aan de Glaswebwinkel is dat ze ook aan het milieu denken en de spiegels veilig bij je bezorgen zonder verpakkingsmateriaal.

Hoe monteer je een passpiegel?

Je kunt de spiegel zonder lijst gewoon tegen de wand zetten, maar je kunt hem ook ophangen. Als je dat doet, gebruik dan speciale spiegellijm die je spiegel niet aantast en sterk genoeg is om het gewicht te kunnen dragen. Als je de spiegel hebt laten omlijsten, bevestig je hem gewoon aan de muur net zoals een schilderij, dus met schroeven. Heb je voor een staande passpiegel gekozen, dan plaats je hem vanzelfsprekend op de vloer. Doe je dat in een hoek dan versterkt dat het ruimtelijke effect ervan.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!