Als je je tuin op een nette en praktische manier wilt afscheiden, dan zijn er veel mogelijkheden om dat te doen. Je kunt kiezen uit diverse materialen, kleuren en hoogtes. Ook zijn er schuttingdeuren en tuinpoortjes voor iedere type tuin. Alle soorten hekken worden op maat geleverd en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ze gaan lang mee, met weinig onderhoud. Dus ben je op zoek naar een goed hekwerk, dan ben je hier aan het juiste adres.  

Verschillende soorten hekwerken

Heb je een wilde tuin, waar je de natuur lekker haar werk laat doen, of heb je juist een geordende, moderne tuin? Houd je van privacy of vind je een beetje doorkijk geen probleem? Er is voor elk type wel een passend hekwerk. Een van de meest gekozen hekwerken is die van Douglas hout. Dit materiaal geeft een warme uitstraling aan je tuin. Het is een stevig houtsoort, met een natuurlijke roze kleur. Daarnaast staat het hout er bekend om dat het erg duurzaam is en goed tegen een stootje kan. Een soort waarvan je wellicht weleens gehoord hebt is Zweeds Rabat. De planken vallen bij de montage over elkaar heen en worden ook wel potdekselplanken genoemd. Let er wel op dat is sommige gevallen larikshout wordt aangeboden als Douglas hout. Douglas hout is van veel betere kwaliteit en heeft van nature een donkere gloed.

Als je een robuust hekwerk zoek dan is dubbelstaafs hekwerk een heel goede keuze. Dit materiaal kenmerkt zich doordat het erg sterk is en enorm inbraakwerend. Je zult dus geen ongewenste gasten in je tuin zien. Ook hierbij zijn verschillende hoogtes mogelijk, zodat je het hekwerk overal kunt plaatsen. Dubbelstaafs hekwerk is van metalen staven gemaakt, vandaar ook wel de naam staafmat. Wat het zo stevig maakt is de dubbele bedrading. Je ziet deze hekwerken vaak op bedrijventerreinen en openbare speelterreinen. Op de website vind je alle materialen die benodigd zijn bij het plaatsen ervan, zoals metalen balken en beugels.

Hekwerk plaatsen in je tuin

Als je een passend hekwerk hebt gevonden, hoef je dit zelf niet te plaatsen. Dit laat je lekker over aan de vakmannen. Zij weten precies hoe de hekwerken bevestigd moeten worden, zodat ze als een perfecte omheining van jouw tuin kunnen fungeren. Maar kies je ervoor om zelf de plaatsing te doen, dan kun je op de website alle essentiële tools vinden. Ook vind je hier de nodige tips en trucs.

Meer informatie

Als je meer wilt weten over het aanbod en wat er allemaal mogelijk is met het oog op jouw tuin, kom dan langs in een van de winkels. De vakmannen staan je met plezier bij om je te helpen met het uitzoeken van het hekwerk. Zij kunnen je ook tips geven voor de plaatsing ervan. Zodat jij lekker van jouw tuin kunt genieten.