Je hebt een achtertuin tot je beschikking en je hebt kinderen: een ideale combinatie, want in de achtertuin kunnen jouw kinderen heerlijk spelen. Ongeacht de ruimte die jij hebt, kun je heel wat kanten op. Hoe zorg je ervoor dat jouw tuin kindproof wordt en welke aankopen gaan hier zeker bij helpen? Hier vind je een overzicht van de leukste aanvullingen voor in jouw tuin!

Kies voor een trampoline in de tuin

Het is een van de beste aankopen wanneer je kinderen hebt: een trampoline. Het is niet alleen de ultieme bron van vermaak voor kinderen, maar het is ook nog eens heel goed voor je. Het is goed voor de spieren, conditie en uithoudingsvermogen. Het is een enorme bron van ontspanning voor jouw kinderen. Trampolines zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten: dit betekent dat er voor iedere tuin een goede optie is. Ga je voor een ingraaf trampoline, een trampoline met veiligheidsnet of kies je voor een rechthoekig of rond model? Er zijn voldoende opties en daardoor altijd een geschikte optie voor je tuin.

Een zwembad in de tuin

Een zwembad is altijd een schot in de roos. Dit biedt veel waterpret en speelplezier. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende soorten zwembaden. Wat dacht je van een opzetzwembad? Deze kun je gemakkelijk opzetten en weer afbreken na de zomer. Kinderen kunnen er niet zomaar invallen en daarnaast geeft het gegarandeerd speelplezier. Een leuk opblaasbaar zwembad behoort natuurlijk ook tot je mogelijkheden! 

Leg gras aan in jouw tuin

Ook altijd een goed idee: een gedeelte met gras. Dit is perfect voor kinderen, omdat ze hier vrij baan hebben om lekker te spelen. Het zachte gras is de ideale ondergrond voor hun spel en daar heb jij ook weer profijt van. Denk bij het inrichten van de tuin dan ook aan de mogelijkheden van gras. Je kunt er voor kiezen om echt gras te zaaien, maar er zijn ook mooie soorten kunstgras die niet van echt te onderscheiden zijn. Deze zijn daarnaast ook zeer onderhoudsvriendelijk.

Moestuin: leuk en leerzaam

Heb je ruimte over in de tuin? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een moestuin. Dit is leuk en leerzaam voor kinderen. Ze kunnen je helpen met zaaien en water geven, maar ze leren ook meer over planten en kruiden. Het is leerzaam en daarnaast zijn kinderen lekker bezig in de buitenlucht. Er zijn heel veel manieren waarop je een moestuin vorm kunt geven. Je kunt er echt een plekje voor maken in de tuin, maar je kunt ook aan de slag gaan met potten en kweekkastjes. Door de vele mogelijkheden met een moestuin kun jij ook in jouw tuin een mooie plek creëren. Ontdek zelf de opties!