De tuin is een heerlijke plek om te ontspannen en hoe kan je dat nou beter doen met een fijne loungebank. Met een loungebank creëer jij van je tuin een geweldige buitenkamer. Maar hoe haal je het meeste uit jouw lounge tuinset? In deze tekst vertellen wij jou waar je op moet letten bij de aanschaf van je loungebank en hoe jij jouw loungebank eigen kan maken. Maak je lounge tuinset bijvoorbeeld extra gezellig met tuinkussens.

Haal het meeste uit de ruimte

Voor je overgaat tot de aankoop van je loungebank is het verstandig om eerste kijken naar je beschikbare ruimte. Waar wil je de lounge tuinset neer gaan zetten en hoeveel ruimte is daar beschikbaar? Vervolgens is het ook handig ook om even een schets te maken. Zo heb je in een opslag duidelijk hoeveel van de ruimte je toekomstige loungebank in beslag gaat nemen en hoe je het meeste uit de ruimte kan halen.

Kies het beste materiaal voor jou

Om het meeste uit je loungebank te halen moet de basis al naar je zin zijn. Daarom is het belangrijk van tevoren al een goede materiaalkeuze maken.

(Kunst) wicker

Wicker is een vlechtwerk wat het meest voorkomt bij loungesets. Het heeft hetzelfde uiterlijk als vlechtwerk van riet, maar heeft de weersbestendigheid van kunststof. Daarnaast gaat wicker lang mee en vereist het weinig onderhoud.

Aluminium

Een loungeset van aluminium is licht en erg sterk. Deze meubelen hebben meestal geen glans zoals we van aluminium gewend zijn, deze meubels zijn voorzien van een laag poedercoating waardoor ze matter zijn en luxer ogen. De meest voorkomende kleuren van aluminium lounge tuinsets is zwart en grijs. Doordat deze kleuren heel neutraal zijn kan je ze perfect aankleden naar je eigen smaak.

Hout

Liever een warm ogende loungeset? Kies dan voor een lounge tuinset van hout. Daarnaast zal je loungebank gedurende de tijd steeds meer karakter krijgen. Liever niet een loungebank volledig van hout? Dan zijn er ook genoeg opties die hout met aluminium combineren. De meest voorkomende houtsoorten bij loungebanken zijn teak, hardhout en douglas.

Onderhoud jouw loungeset goed

Naast dat materiaal het uiterlijk bepaald van je loungebank bepaald het ook hoeveel onderhoud je aan je loungebank moet plegen. Natuurlijke materialen zoals hout hebben meer onderhoud nodig en moeten regelmatig schoon gemaakt worden. Daarnaast moeten deze ook elk jaar behandeld worden met olie of een beits. Liever een loungebank die minder onderhoudsgevoelig is? Kies dan voor een kunststof. Deze lounge tuinsets maak je simpel schoon met een doekje en groene zeep, vervolgens even afspoelen en je kan weer heerlijk genieten. Dek daarnaast altijd je loungebank af met een beschermhoes, zo zorg je ervoor dat je loungebank langer mee gaat.

Maak jouw lounge tuinset eigen

Loungebank binnen? Dan kan het stijlen beginnen! Kies een mooi buitentapijt. Voor een mooi geheel kies je tuinkussens die hier mooi bij passen. Daarnaast kan je je loungebank ook aankleden met een paar mooie planten rond je loungebank, zou, creëer je een heerlijke oasis in je achtertuin. Een nieuwe loungeset voor in je tuin? Kijk vooraf goed hoeveel ruimte je hebt en maak hier optimaal gebruik van. Kies daarnaast voor een materiaal wat bij je past, zo heb je gelijk een goede basis om jouw lounge tuinset eigen te maken. Maak je loungeset eigen met kussens, planten en een tuinkleed. Dek daarnaast je loungebank goed af met een beschermhoes tuinset, zo geniet jij langer van jouw loungeset.