Er is niets lekkerder dan tijdens warme dagen verkoeling zoeken in je eigen tuin. Natuurlijk is het leuk om naar het lokale zwembad te gaan of de verkoeling van de zee op te zoeken. Maar soms is het extra lekker om gewoon thuis te blijven en hier te genieten van het water. Er zijn verschillende soorten zwembaden verkrijgbaar: kies jij voor een inbouw- of een opzetzwembad en wat zijn precies de voordelen en jouw mogelijkheden? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten en ontdek je waarom het aan te raden is om te kiezen voor een eigen zwembad.

Voor welk type zwembad kies jij?

Als het gaat om een zwembad in de tuin, heb je veel opties. Je kunt voor de meest prijzige optie kiezen: het inbouwen van een zwembad. Dit is een aantrekkelijke keuze wanneer je de ruimte beschikbaar hebt en daarnaast ook de financiële middelen. Een zwembad verhoogt de waarde van je woning en biedt daarnaast ook veel extra comfort en andere voordelen. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een opzetzwembad. Dit type zwembad kan eenvoudig opgezet worden en na het warme weer ook weer uit elkaar gehaald worden. 

Het opzetzwembad: dit zijn de voordelen

Er zijn verschillende redenen om voor een opzetzwembad te kiezen. Het opzetzwembad bestaat uit een liner en frame: het frame houdt de liner omhoog. Door de druk van het water blijft het zwembad goed staan. Een opzetzwembad heeft een aantal belangrijke voordelen. Deze lees je in onderstaand overzicht: 

  • Eenvoudig opzetten en afbreken: het is erg gemakkelijk om een opzetzwembad op te zetten, maar ook om deze weer af te breken.
  • Kindvriendelijk: een kind kan niet zomaar in het zwembad vallen waardoor het veiliger is dan wanneer je voor een inbouwzwembad kiest. 
  • Betaalbaar: een opzetzwembad is een zeer goed alternatief wanneer je geen inbouwzwembad wilt, maar wel een groter zwembad wilt plaatsen. 
  • Veel mogelijkheden: zowel ronde als rechthoekige varianten zijn verkrijgbaar, waardoor er voor iedere tuin een geschikt zwembad te vinden is. 

De mogelijkheden voor het kopen van een zwembad

Wil jij een zwembad in de tuin? Dan is het zeker belangrijk om eens te kijken naar jouw mogelijkheden. Ga je voor een opzetzwembad of kies je toch voor een opblaasbaar exemplaar? Daarnaast is het ook goed om te weten wat je wensen zijn, evenals de beschikbare ruimte in de tuin. Op basis hiervan kun je online verschillende opties vinden, zodat je altijd een geschikt zwembad vindt waar je heel veel jaren plezier van zal hebben. Bekijk alle mogelijkheden voor een mooi zwembad voor de tuin en regel dit eenvoudig en snel online!