We leven in een dure wereld waarin alles ook steeds duurder lijkt te worden. Tegelijkertijd komt er meer en meer consumentenelektronica die ons verleidt tot aankopen. Dat is natuurlijk een moeilijke combinatie, want een elektronisch apparaat is in veel gevallen een kostbare aankoop. Gelukkig kun je tegenwoordig geld besparen door voor een refurbished exemplaar te gaan. Refurbished elektronica zijn elektronische apparaten die eerder gebruikt zijn en daarna zijn gecontroleerd, schoongemaakt en gerepareerd om ze een tweede leven te geven. Met andere woorden: tweedehands, maar dan beter. Een interessant alternatief voor veel geld uitgeven aan een gloednieuw apparaat. Maar wat kun je zoal allemaal refurbished kopen?

Smartphones

Waarschijnlijk het meest verkochte refurbished product is de smartphone. Nieuwe smartphones kosten veel geld en dat werpt voor veel mensen een hoge drempel op. Refurbishment maakt het mogelijk om een relatief recent toestel voor minder geld te kunnen kopen, in veel gevallen óók met garantie. Refurbished iPhones gaan daarom ook als warme broodjes over de toonbank en helpen veel mensen om wat van hun zuurverdiende geld in de zak te houden, terwijl ze wel over zo’n mooie iPhone kunnen beschikken.

Tablets

Ook het broertje van de smartphone, de tablet, is een product dat in aanmerking komt voor refurbishment. Het is dan ook niet al te moeilijk om bijvoorbeeld refurbished iPads te vinden wanneer je op zoek bent naar een mooie tablet, maar niet het volledige bedrag van een nieuw exemplaar ervoor wilt uitgeven. Bij een tablet maakt het vaak minder uit dan bij een smartphone of hij al eerder gebruikt is en wat lichte gebruikssporen heeft, omdat je hem niet vaak openbaar in de hand hebt en dus wat minder geldt als een statussymbool.

Afbeelding met tekst, Elektronisch apparaat, gadget, elektronica

Automatisch gegenereerde beschrijving

Smartwatches en wearables

Altijd al een smartwatch willen hebben, maar heb je het geld er niet helemaal voor over? Dan kun je op zoek gaan naar een geschikt gerefurbished exemplaar. Wearables zoals Apple Watches, Fitbits en Garmin sporthorloges worden immers ook gerefurbished, zodat het mogelijk wordt om geld te besparen op de aanschaf van zo’n apparaat.

Laptops en computers

Ook niet goedkoop in de aanschaf: laptops en andere computers. Zeker als je er een wilt met een krachtige hardware kun je er heel veel geld aan kwijt zijn. Dan kan het een hoop schelen als je honderden euro’s kunt besparen door te investeren in een opgelapt tweedehands exemplaar waar je ‘gewoon’ garantie op hebt. Allerhande laptops en computers zijn refurbished beschikbaar, van Apple-apparaten tot gamecomputers. Dat kunnen overigens ook consoles zoals de Xbox of de Playstation en bijbehorende accessoires zijn!

Audioapparatuur

Fan van mooi geluid voor je muziek of je televisie? Ook dan ben je niet altijd veroordeeld tot het uitgeven van de volle mep. Er is immers ook refurbished audioapparatuur te verkrijgen. Denk daarbij aan zaken zoals koptelefoons, speakers, en soundbars. Dat kan de aankoop van dit soort mooie producten een stuk dichterbij maken.

Dit alles is nog niet eens het gehele spectrum aan refurbished elektronica, want dat is te veel om op in te gaan. Maar laten we nog wel even vermelden dat je ook dure camera’s en lenzen refurbished kunt vinden, waardoor je die hobby gemakkelijker kunt voeden dan wanneer je van de nieuwprijs afhankelijk zou zijn. Kortom, refurbished biedt allerlei interessante opties en is een nuttige toevoeging aan het aanbod van elektronica!