Overweegt u de aanschaf van een defibrillator? Een belangrijke eerste vraag die veel mensen in dat geval stellen: wat kost een AED? Dit is een vraag die niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden is, daar dit met verschillende factoren samenhangt. Denk bijvoorbeeld aan het type defibrillator wat u kiest, het aantal talen wat u op de AED laat installeren en de accessoires waarmee u deze combineert. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een defibrillator met een handig wandpaneel, waaraan u de defibrillator kunt bevestigen. Met dit wandpaneel laat u de AED op afstand monitoren, zodat u tijdig gewaarschuwd wordt als onderdelen van de defibrillator vervangen moeten worden. Als iedere seconde telt, weet u dat u op uw AED kunt vertrouwen! In dit artikel helpen we u de vraag te beantwoorden, wat kost een AED?  

Verschillende modellen en soorten defibrillators  

Zoals reeds aangehaald zijn de kosten van een AED onder meer afhankelijk van de eisen die u hieraan stelt. Kies altijd voor een gekeurde defibrillator, waarvan de modellen van Lifeline een voorbeeld zijn. Defibtech is een Nederlandse importeur van deze defibrillators, welke zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Kiest u voor een Lifeline VIEW AED met Nederlands- en Engelstalige instructies, dat betaalt u hier circa 1595,- euro excl. BTW voor. Datzelfde bedrag wordt gerekend voor de Lifeline VIEW AED met een combinatie van Nederlands- en Franstalige instructies. Goedkoper is een 2nd generation Lifeline AUTO AED, zonder lcd-scherm: 1445,- euro excl. BTW. Een derde optie is de Lifeline AED 2nd generation welke semiautomatisch werkt. Dit model kost u 1395,- excl. BTW. 

Onderhoudscontract bij een AED kopen 

Wat kost een AED, wanneer u deze combineert met een onderhoudscontract? U las al dat een AED te combineren is met een wandpaneel, waarmee u deze op afstand laat monitoren. Het wandpaneel wordt u aangeboden door DefibCom. Deze wandbeugel kost u los 199,- euro incl. BTW. Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die het paneel u biedt, wordt aangeraden de wandbeugel te combineren met een contract. Het contract laat de AED 24/7 monitoren en zorgt voor het just-in-time vervangen van elektroden en batterijen. Voor dit contract betaalt u jaarlijks 60 euro. 

Jaarlijks onderhoud aan de AED uitvoeren 

Voor het jaarlijks onderhouden van uw AED betaalt u ieder jaar 149 euro, waarbij de kosten voor het vervangen van versleten onderdelen inbegrepen zitten. U krijgt in het geval van een storing een defibrillator te leen. Zo heeft u altijd een AED bij de hand, wanneer iedere seconde telt. De combinatie van het DefibCom wandpaneel met een onderhoudscontract kost u 199 euro per jaar. 

Handige accessoires voor bij uw AED 

Een AED is niet alleen te combineren met een wandpaneel. Voor een AED wandkast met breekbaar glas betaalt u 245,- euro excl. BTW. Binnen een pand is een wandkast vaak niet noodzakelijk. In plaats van het wandpaneel welke de defibrillator op afstand uitleest, kan ook een regulier model ophangbeugel interessant zijn. Deze ophangbeugel koopt u voor circa 51,- euro excl. BTW. De mogelijkheden die u heeft bij het samenstellen van uw pakket met een AED en bijpassende accessoires zijn zeer uitgebreid. Op basis van uw exacte wensen stelt u vast wat de kosten zijn van een AED.