Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of muur en wil je kiezen voor tegels? Het kan best lastig zijn om te kiezen welke tegels goed bij jouw interieur passen. Als je houdt van een warme sfeer kunnen houtlook tegels een mooie oplossing zijn. Er hoeft niet veel schoongemaakt te worden en de tegels zijn slijtvast. Maar wat zijn houtlook tegels dan eigenlijk?

Wat zijn houtlook tegels?

Houtlook tegels zijn op het moment erg populair en worden op allerlei plekken in het huis gebruikt. Voor de vloer in de woonkamer, de spatwand in de keuken of een betegelde muur in de badkamer. Zoals de naam het al zegt, lijken houtlook tegels heel erg op echt hout. Pas als je in de buurt komt en heel goed kijkt, kun je opmerken dat het eigenlijk tegels zijn. Het zijn keramische tegels die zijn gemaakt door klei op hoge temperaturen te bakken en daarna af te werken met een glazuurlaag. Met de glazuurlaag kan tegenwoordig van alles worden gedaan om een echte houtuitstraling te creëren.

Voordelen houtlook tegels

Er zitten een hoop voordelen verbonden aan houtlook tegels. Omdat het tegels zijn, zijn ze erg vochtbestendig. Dat is een groot voordeel tegenover hout, want veel houtsoorten kunnen vlekken krijgen door bepaalde soorten vocht. Doordat de tegels vochtbestendig zijn, is het ook heel makkelijk om ze schoon te houden. Je kunt ze dweilen en poetsen. Wel is het belangrijk om niet al te agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, maar dat is eigenlijk ook helemaal niet nodig bij tegels. Een ander voordeel is dat tegels niet uitzetten. Bij hout komt dat nog wel eens voor door temperatuurverschillen. Doordat hout uitzet kunnen er verschillende problemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld een krakende vloer. En je hoeft ook niet bang te zijn dat je het koud krijgt met tegels in je huis, want de tegels kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met vloerverwarming.

Soorten houtlook tegels

Er is een enorm uitgebreide keuze aan het aantal soorten houtlook tegels. Bij alle meubels en elk interieur is wel een passende houtlook tegelvloer te vinden. Dat komt doordat de technologie voor het maken van houtlook tegels heel geavanceerd is en daardoor een heleboel verschillende soorten patronen en kleuren kunnen worden gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een visgraat patroon, maar je kunt ook kiezen uit een lineair patroon. Er zijn ook veel keuzen met de voegen. Als je bijvoorbeeld wilt dat het minder opvalt dat je een tegelvloer hebt, is het slim om de voegen zo dun mogelijk te houden. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de voegen wat dikker te houden. Er zijn bij houtlook tegelvloeren een hoop keuzes te maken, maar het uiteindelijke resultaat ziet er bijna altijd erg mooi uit.