In Nederland is er een steeds grotere groep die kunstgras verkiest boven normaal gras. Dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek, als je kijkt naar het hoeveelheid onderhoud normaal gras nodig heeft. Daarnaast is het ook erg lastig om het gras op een goede manier te onderhouden. Er worden vaak gele plekken aangetroffen en het gras kan in de zomer snel doodgaan. Ook is gekleurd kunstgras populariteit aan het winnen. Dit kunstgras staat namelijk erg leuk op veel verschillende plekken in of rondom het huis.

De voordelen van kunstgras

Ga je kunstgras kopen bij https://www.kunstgrasgigant.nl/? Dan kun je veel voordelen verwachten. Allereerst is het kunstgras natuurlijk beter te onderhouden dan normaal gras. Gras dien je namelijk in de zomer wekelijks te sproeien en te maaien. Daarnaast moet je hem natuurlijk ook klaarmaken voor de zomer door het gras te bemesten en onkruid te verwijderen. Kunstgras heeft dit soort onderhoud niet nodig. Je hoeft er enkel soms voor te kiezen om het kunstgras weer mooi te borstelen. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat kunstgras zijn kleur verliest. Anders dan bij gewoon gras, is het bij kunstgras niet mogelijk om kleurverlies te lijden. 

Waarom kiezen voor gekleurd kunstgras?

Steeds vaker wordt kunstgras verkozen als vloerbedekking. In de tuin wordt er vaak kunstgras gebruikt in de plaats van echt gras, maar er zijn ook andere toepassingen. Steeds meer mensen willen namelijk helemaal niet meer perse de graslook, maar gaan juist voor de verschillende kleuren die mogelijk zijn met kunstgras. Als je bijvoorbeeld een speelgelegenheid voor je kinderen wilt maken, is gekleurd kunstgras perfect als vloerbedekking. Je kunt er namelijk erg leuke kleuren voor kiezen en het is perfect als speelgrond. Het gekleurde kunstgras is namelijk erg zacht. Hierdoor is het niet erg als een van de kinderen valt. Daarnaast kun je er ook lekker in zitten als je bijvoorbeeld wilt gaan picknicken.

Verschillende soorten kunstgras

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soorten kunstgras. Iedere soort heeft ook zijn eigen kwaliteit. In de regels geldt dat hoe beter de kwaliteit van het kunstgras is, hoe duurder de aanschaf. De verschillen in de soorten kunstgras zit hem voornamelijk in de lengte en de sterkte van het kunstgrasvezel. Daarnaast speelt ook de dichtheid van het gras een rol. Hoe dichter de sprieten op elkaar staan, hoe duurder het kunstgras uit zal vallen. Daarnaast is er ook nog een verschil in garantie op verkleuring en uv-garantie. Iedere kunstgras soort is mogelijk in een andere kleurvariant. Ga altijd na wat voor kunstgras je nodig hebt voor je eigen situatie. Dit kan je namelijk veel geld en moeite besparen!