Ben je bewust bezig met jouw voeding? Dan zorg je er ongetwijfeld voor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Wij raden je niet aan je alleen tot vitamines te richten. Het is namelijk ook belangrijk dat jouw lichaam voldoende visolie binnenkrijgt. Ondanks dat veel mensen hier weleens van gehoord hebben, is lang niet iedereen zich bewust van het belang hiervan. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk waarom visolie belangrijk is voor het menselijk lichaam.

Kleinere kans op hart- en vaatziekten

Er wordt al jarenlang onderzoek gedaan naar het effect van visolie op het menselijk lichaam. De belangrijkste bevindingen die uit deze onderzoeken blijken is dat visolie helpt om hart- en vaatziekten te voorkomen. Wat ons betreft is dit al reden genoeg om ervoor te zorgen dat je voldoende van deze olie binnenkrijgt, maar er zijn nog meer gezondheidsclaims voor visolie. Zo zou deze olie ook een gunstig effect hebben op onze hersenen, het gezichtsvermogen en de hormoonhuishouding.

Gevolgen van een tekort aan visolie?

Ondanks dat visolie verschillende voordelen met zich meebrengt, zorgt niet iedereen ervoor dat zij voldoende van deze olie binnenkrijgen. Zonde, want een tekort aan visolie kan de nodige gevolgen met zich meebrengen. Om jou hier bewust van te maken, zetten we hier een aantal gevolgen van een tekort aan visolie op een rijtje:

– Minder scherp of slecht zicht.
– Dorst en veel plassen.
– Zwakkere spieren dan gebruikelijk.
– Droge huid, soms in combinatie met acne.
– Laag energiegehalte.

Waar zit visolie in?

Na het lezen van de bovenstaande tekst is het belang van visolie je hopelijk duidelijk geworden. Wie voldoende van deze olie binnen wil krijgen, moet wel weten hoe hij dit aanpakt. Je kunt dit onder meer doen door minimaal twee keer per week vette vis en/of schaaldieren te eten. Dit voedsel bevat alle Omega 3 vetzuren die jouw lichaam nodig heeft. Houd je niet van vis? Richt je dan tot voedingsmiddelen waaraan EPA en DHA is toegevoegd. Dit zit onder meer in bepaalde soorten margarines, maar eieren en sommige vleessoorten kunnen ook EPA en DHA bevatten.

Voedingssupplementen voor visolie

Als je niet van vette vis en boter houdt, krijgt jouw lichaam mogelijk onvoldoende visolie binnen. Laat het hier niet bij zitten, want er zijn alternatieven om toch voldoende van deze olie binnen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld voedingssupplementen met visolie kopen. Deze supplementen kom je onder meer in drogisterijen tegen, maar je vindt ze ook online. Ben je van plan om visolie supplementen te gebruiken? Koop dan nooit de eerste beste supplementen die je tegenkomt. De samenstelling van de supplementen kan namelijk (sterk) verschillen. Het verschil zit hem vaak in de concentratie vetzuren. Lees daarom eerst de omschrijving voordat je visolie supplementen koopt.